Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 31-Οκτ-2008 10:19

    Eurobank Properties: Αύξηση 19% στα καθαρά κέρδη 9μήνου

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Αύξηση 19% στα κέρδη μετά από φόρους κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2008 η Eurobank Properties, με παράλληλη αύξηση των μισθωμάτων κατά 45%. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος 0,15 ευρώ.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη μετά φόρων της εισηγμένης ανήλθαν στα 35 εκατ. ευρώ, έναντι 29,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

    Τα έσοδα από μισθώματα διαμορφώθηκαν στα 28,1 εκατ. ευρώ από 19,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2007. 

    Τα κέρδη της εταιρείας από την αναπροσαρμογή της εύλογης αξίας των ακινήτων επένδυσης ανήλθαν σε 7,8 εκατ. ευρώ από 15,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σημειώνεται ότι ο μειωμένος ρυθμός κερδών από αναπροσαρμογή της εύλογης άξιας οφείλεται στη σταθεροποίηση των τιμών των εμπορικών ακινήτων στην ελληνική αγορά.

    Κατά συνέπεια, τα κέρδη προ φόρων της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ ανέρχονται στα 37,9 εκατ. ευρώ έναντι 30,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23%.

    Εξάλλου, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2008, οι επενδύσεις της Eurobank Properties ανήλθαν σε 56 εκατ. ευρώ σε ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως αναφέρεται, η εταιρεία διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που άντλησε από την περσινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διαθέσιμα που ανέρχονται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ. 

    Τέλος, η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας στις 30 Σεπτέμβριου 2008 ήταν 11,92 ευρώ έναντι 11,50 ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2007. 

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι λόγω των παραπάνω θετικών εξελίξεων των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα τη διανομή προμερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο είναι μέρος του μερίσματος της χρήσης 2008. Το συνολικό ποσό του προμερίσματος θα ανέλθει στα 9,15 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένο κατά 17,2% έναντι του αντίστοιχου περυσινού. 

    Η ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του προμερίσματος, η ημέρα αποκοπής, η ημέρα πληρωμής, καθώς και η πληρώτρια τράπεζα, θα ανακοινωθούν κατόπιν νεότερης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ