Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουλ-2022 08:35

  "Επώνυμο" σφυρί 10 ακινήτων στην περιοχή των Σφαγείων της Θεσσαλονίκης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Στη δίνη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν βρεθεί μια σειρά από ακίνητα σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία ανήκουν στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της βορειοελλαδίτικης αντιπροσωπείας και εμπορίας αυτοκινήτων Motor Star (Opel), Δημήτρη Γκιγκιλίνη.

  Συγκεκριμένα, το σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 21 Δεκεμβρίου-εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας καθώς μεσολαβεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα-για συνολικά 10 ακίνητα οι οποίες εντοπίζονται στην περιοχή των Σφαγείων στην συμπρωτεύουσα.

  Με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ, τους πλειστηριασμούς επισπεύδει η dovalue ενώ το ποσό της απαίτησης ανέρχεται στα 5.067.538 ευρώ.

  Motor star (opel) δημητρης γκιγκιλινης

  Η οικοδομή που στεγάζει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

  Το ακριβότερο από τα ακίνητα που βγαίνουν προς εκποίηση περιλαμβάνει 3 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες αποτελούν μέρος μιας οικοδομής, η οποία βρίσκεται επί των οδών 26ης Οκτωβρίου και Αχελώου 2, διεύθυνση στην οποία εμφανίζεται να είναι και η έδρα της εταιρείας.

  Πρόκειται για μια οριζόντια ιδιοκτησία πρώτου ορόφου επιφάνειας 942,47 τ.μ., τμήμα της οποίας έχει διαμορφωθεί σε χώρους γραφείων, μια οριζόντια ιδιοκτησία δεύτερου ορόφου επιφάνειας 814,44 τ.μ., η οποία χρησιμοποιείται πλέον σαν αποθηκευτικό χώρος μετά την αλλαγή χρήσης και μια οριζόντια ιδιοκτησία τρίτου ορόφου επιφάνειας 467,25 τ.μ..

  Οι 3 παραπάνω ιδιοκτησίες θα εκποιηθούν μαζί με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στις 982.110 ευρώ. Την σκυτάλη σε επίπεδο υψηλότερης τιμής εκκίνησης στις 960.361 παίρνει το ισόγειο κατάστημα που βρίσκεται στην ίδια τετραώροφη οικοδομή, η οποία λειτουργεί σαν επαγγελματικός χώρος.

  Το εν λόγω κατάστημα απαρτίζεται από ισόγειο επιφάνειας 827 τ.μ. και πατάρι επιφάνειας 123 τ.μ.. Να σημειωθεί ότι στο ισόγειο στεγάζεται εκθεσιακός χώρος αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και συνεργείο ενώ το πατάρι φιλοξενεί τα γραφεία της διοίκησης.

  Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το κτίριο κατασκευάστηκε με οικοδομική άδεια του 1986 σε ένα γωνιακό οικόπεδο επιφάνειας 1.200 τ.μ. ενώ η ποιότητα κατασκευής του κρίνεται τυπική και η εξωτερική του κατάσταση σχετικά καλή.

  Motor star (opel) δημητρης γκιγκιλινης

  Το κέντρο διασκέδασης και το γραφείο κοντά στην παραλία

  Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα επί των οδών Κουντουριώτου 6 και  Φωκαίας βρίσκεται το επόμενο ακίνητο, το οποίο λειτουργεί σαν κέντρο διασκέδασης και εντοπίζεται σε μια εξαώροφη πολυκατοικία, η οποία κατασκευάστηκε το 1992.

  Πρόκειται για ένα κατάστημα, το οποίο αποτελείται από ένα ισόγειο ενιαίο χώρο, κουζίνα και βοηθητικές εγκαταστάσεις επιφάνειας 224,14 τ.μ. και από 2 πατάρια επιφάνειας 13,92 τ.μ. (χρήση αποθήκης) και 63,75 τ.μ. (χρήση καταστήματος) αντίστοιχα.

  Η εξωτερική αυτοψία έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 748.133 ευρώ.

  Στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται η τοποθεσία του καθώς εντοπίζεται στο ανατολικό τμήμα της οδού Κουντουριώτου, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την πλατεία Ελευθερίας (αρχή της παραλιακής οδού λεωφόρου Νίκης) ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί κυρίως πολυώροφες πολυκατοικίες επαγγελματικής χρήσης με ισόγεια καταστήματα, τα οποία λειτουργούν σαν χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας.

  Στην ίδια πολυκατοικία βρίσκεται το επόμενο ακίνητο που εκπλειστηριάζεται και αφορά σε ένα γραφείο του πρώτου ορόφου επιφάνειας 162,74 τ.μ. ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 184.485 ευρώ.

  Motor star (opel) δημητρης γκιγκιλινης

  Τα δύο κενά καταστήματα στα Σφαγεία

  Σε μια οικοδομή επί της λεωφόρου 26ης Οκτωβρίου στον αριθμό 35 εντοπίζονται τα 2 άλλα ακίνητα. Το πρώτο αφορά σε ένα ισόγειο κατάστημα με υπόγειο και πατάρι επιφάνειας 466 τ.μ. με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 254.042 ευρώ.

  Το δεύτερο αφορά επίσης σε ένα ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 200 τ.μ. με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 120.715 ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα 2 καταστήματα είναι λειτουργικά συνενωμένα και κατά το παρελθόν σαν ενιαίος χώρος φιλοξενούσε  αντιπροσωπεία και συνεργείο αυτοκινήτων ενώ κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι σήμερα το κατάστημα παραμένει κενό με το βαθμό συντήρησής του να κρίνεται μέτριος.

  Επιπλέον, ένα γραφείο πέμπτου ορόφου επιφάνειας 163 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της οδού Λητούς 2 με ανώνυμη παραλιακή οδό βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς τις 175.896 τ.μ. και τέλος ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου εμβαδού 56 τ.μ. στη διασταύρωση των οδών Μακεδονίας και λεωφόρου Κ.Κα ραμανλή  στον αριθμό 186 με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 32.814 ευρώ.

  Motor star (opel) δημητρης γκιγκιλινης

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ