Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουν-2022 08:29

  DIMAND: Έτοιμο τον Σεπτέμβριο το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

  γηπεδο ΑΕΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  "Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει το γήπεδο της ΑΕΚ. Σήμερα μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εργάζεται προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου μέχρι τότε". 

  Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος κατά την χθεσινή του ομιλία σε εκπροσώπους τύπου στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο

  Όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος, "όλα αυτά τα χρόνια ως εταιρεία είχαμε μία καθαρά οργανική ανάπτυξη. Από το 2002 οπότε και ιδρύθηκε η εταιρεία τα ίδια κεφάλαια μας ήταν 160 χιλ. ευρώ και πλέον ανέρχονται στα 45 εκατ. ευρώ". 

  Σύμφωνα με τον ίδιο στην "παρούσα φάση η Dimand έχει υπό εκτέλεση 23 projects, εκ των οποίων, τρία παραδίδονται φέτος και πέντε παραδίδονται του χρόνου. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις και αναζήτηση νέων έργων προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μας".

  Αναφερόμενος στο έργο του Ελληνικού ο διευθύνων σύμβουλος της DIMAND τόνισε ότι "ως project το παρακολουθούμε εκ της γένεσεως του καθώς είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

  Εξετάζουμε διάφορες συνεργασίες με την Lamda αλλά χωρίς να υπάρχει ωστόσο κάτι ανακοινώσιμο ή κάτι που να έχει προσυμφωνηθεί". "Η επιτυχία του Ελληνικού αφορά ολόκληρη την χώρα και τον κλάδο τόσο τον κατασκευαστικό όσο και του real estate, κατέληξε.

  Σημειώνεται ότι DIMAND Real Estate Development θα προχωρήσει στη δημόσια προσφορά 6.213.100 νέων κοινών μετοχών και στην παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων 325.000 νέων κοινών μετοχών, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και υπό τον όρο της  πλήρους διάθεσή τους θα αντιπροσωπεύουν το 35% του κοινού μετοχικού της  κεφαλαίου. Επίσης, έχουν το δικαίωμα επιπρόσθετης κατανομής έως 931.800 υφιστάμενων μετοχών (Overallotment Facility) για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης.

  Οι εν λόγω μετοχές θα διατεθούν τόσο στο ευρύ επενδυτικό κοινό όσο και σε δυο Cornerstone Επενδυτές. Πρόκειται για την Latsco, η οποία προτίθεται να επενδύσει έως 15 εκατ., χωρίς περιορισμό ως προς το ποσοστό το οποίο θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου επί του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ενώ η ζήτηση της θα ικανοποιηθεί πλήρως σε περίπτωση υπερκάλυψης της Έκδοσης καθώς και την Orasis, η οποία θα επενδύσει έως € 10 εκατ. με περιορισμό μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να κατέχει έως 4,99% του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας  και η ζήτηση της θα ικανοποιηθεί κατ’ ελάχιστον κατά 80%, σε περίπτωση υπερκάλυψης της Έκδοσης.

  Το εύρος τιμής διάθεσης θα ανακοινωθεί την Τρίτη 28.06.2022. Η δημόσια προσφορά ξεκινάει την Τετάρτη 29.06.2022 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 01.07.2022. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς θα ανακοινωθεί η τελική τιμή διάθεσης και η κατανομή των μετοχών ανάλογα με τη ζήτηση.

  Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 06.07.2022. 

  Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό της αύξησης, από τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια ύψους περίπου 93 εκατ., 28 εκατ. περίπου θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και συμβασιοποιήμενων έργων της εταιρείας (περιλαμβανομένων προσυμφώνων).

  Επιπλέον ποσό 14 εκατ. περίπου  θα διατεθεί για νέα έργα, ενώ 51 εκατ. περίπου θα διατεθούν για την αποπληρωμή δανεισμού. Κατόπιν της Αύξησης και μετά την αποπληρωμή των συγκεκριμένων δανείων, η εταιρεία θα μειώσει σημαντικά το χρηματοπιστωτικό της κόστος και θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.  

  Μεταξύ των έργων που έχει πραγματοποιήσει ή υλοποιεί η DIMAND Real Estate Development, συμπεριλαμβάνονται εμβληματικές αναπτύξεις/παρεμβάσεις. Ενδεικτικά, αναφέρονται: ο Πύργος του Πειραιά, το πρώην καπνεργοστάσιο της εταιρείας Παπαστράτος στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά, το ιστορικό πρώην πολυκατάστημα "ΜΙΝΙΟΝ", το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα υπό το brand Moxy της Marriott International και το κτήριο της εταιρίας AGEMAR, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελικούση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ