Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουν-2022 08:28

  Στα προ πανδημίας επίπεδα η ζήτηση για μισθώσεις εξοχικής κατοικίας – Ποιες περιοχές έχουν πάρει φωτιά

  Στα προ πανδημίας επίπεδα η ζήτηση για μισθώσεις εξοχικής κατοικίας – Ποιες περιοχές έχουν πάρει φωτιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Στα προ πανδημίας επίπεδα έχουν φτάσει οι κρατήσεις για τις εξοχικές κατοικίες φέτος το καλοκαίρι. 

  Ως εκ τούτου η Ελλάδα περιμένει για φέτος το  καλοκαίρι ρεκόρ κρατήσεων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Holidu: Μόνο το 32% των καταλυμάτων για διακοπές στην Ελλάδα είναι ακόμα διαθέσιμα την υψηλή περίοδο.

  Στα δημοφιλή νησιά, το 73% των εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων έχει ήδη κρατηθεί, στα Ιόνια Νησιά ακόμη και το 76%. Οι Παξοί έχουν κλείσει σχεδόν πλήρως, μόνο το 15% των εξοχικών κατοικιών εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν κράτηση για το καλοκαίρι.

  Επίσης για τη χαμηλή σεζόν από τα μέσα Σεπτεμβρίου υπάρχουν ήδη αρκετές κρατήσεις, για παράδειγμα η Κεφαλονιά είναι μισοκατειλημμένη.

  Γίνεται ξανά κράτηση εκ των προτέρων

  "Με την εξομάλυνση της πανδημίας και τις καλές ταξιδιωτικές εμπειρίες το περασμένο καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες τολμούν να κάνουν ξανά κράτηση εκ των προτέρων", επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της Bookiply Area, Μάρκος Καρακώστας.

  Κατά μέσο όρο, ο χρόνος μεταξύ της κράτησης και της άφιξης φέτος είναι 133 ημέρες, πλησιάζοντας ξανά το προ-πανδημικό επίπεδο (138 ημέρες μεταξύ της κράτησης και της άφιξης το 2019).

  Τα δύο προηγούμενα χρόνια, τα ταξίδια στην Ελλάδα είχαν κρατηθεί με μικρότερη προειδοποίηση και το 2020 η περίοδος ήταν 8% μικρότερη κατά μέσο όρο (128 ημέρες).

  Σύμφωνα με την Holidu:

  ● Φέτος το ποσοστό των κρατήσεων για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα φτάνει το 68% , στα Ιόνια Νησιά το 73% και στους Παξούς το 85%.

  ● Οι άνθρωποι κάνουν ξανά κρατήσεις εκ των προτέρων: Στις 138 ημέρες μεταξύ της κράτησης και της άφιξης, η περίοδος πλησιάζει ξανά τα προ πανδημίας επίπεδα.

  ● Ο όγκος κρατήσεων για διαμονή είναι 50% υψηλότερος από το 2019 και ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 2205 ευρώ ανά κράτηση.

  ● Ένα εξοχικό στην Ελλάδα κοστίζει κατά μέσο όρο 167€ ανά διανυκτέρευση το καλοκαίρι. Τα πιο ακριβά είναι τα νησιά Μύκονος (602€) και Σαντορίνη (428€). Γίνεται σημαντικά φθηνότερο για τον ταξιδιώτη στα Ιόνια νησιά (201€) και στην Κρήτη (160€).

  ● Κατά μέσο όρο, φτάνουν 4 επισκέπτες και μένουν 9 ημέρες.

  ●Οι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία (34%), το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

  ● Τα ενοίκια διακοπών στην Ελλάδα έχουν υψηλή βαθμολογία σε ανέσεις: το 60% είναι φιλικό προς τα παιδιά, το 90% διαθέτει κλιματισμό, το 83% προσφέρει internet, το 39% είναι μπροστά στην παραλία και

  ● Τα νησιά με τις περισσότερες αναζητήσεις είναι η Κέρκυρα (25%), η Ζάκυνθος (13%) και η Ρόδος (12%).

  ● Οι παραλίες της Ελλάδας είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες στην Ευρώπη, με βάση τις αναζητήσεις στο Google και τις αναρτήσεις στο Instagram.

  Οι παραθεριστές θα ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους στην Ελλάδα το 2022

  Κατά μέσο όρο, ένα κατάλυμα διακοπών στην Ελλάδα κοστίζει 167 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά την υψηλή περίοδο. Αλλά και εντός της Ελλάδας υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές.

  Τα πιο ακριβά είναι τα νησιά της Μυκόνου (602 ευρώ) και της Σαντορίνης (428 ευρώ). Καθίσταται σημαντικά φθηνότερη για τον ταξιδιώτη η διαμονή στα νησιά του Ιονίου (201 ευρώ) και την Κρήτη (160 ευρώ). 

  Κατά μέσο όρο, τέσσερις επισκέπτες φτάνουν και μένουν για εννέα ημέρες. Το μέσο καλάθι αγαθών το 2022 ενός ταξιδιού είναι 2.205€ ανά κράτηση, 50% υψηλότερο από το 2019.

  Οι Έλληνες τουρίστες ξοδεύουν επίσης περισσότερα για τις διακοπές τους από, για παράδειγμα, τους Ισπανούς  παραθεριστές (552€ ανά κράτηση) και τους ταξιδιώτες της Κροατίας (1.476€ ανά κράτηση). Οι παραθεριστές που κάνουν κράτηση για τη διαμονή τους μέσω Holidu προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία (34%), ακολουθούμενοι από χρήστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γαλλία.

  Η Ελλάδα είναι ελκυστική για όλους τους ταξιδιώτες

  "Οι διακοπές σε ένα εξοχικό ήταν ήδη μια τάση πριν από την πανδημία, ωστόσο η αναζήτηση είναι πολύ ευρύτερη από τότε. Εκτός από τις οικογένειες, όλο και περισσότεροι μεμονωμένοι ταξιδιώτες, ζευγάρια και νεαροί ενήλικες έχουν αποκτήσει μια γεύση για αυτό", εξηγεί ο  Μάρκος Καρακώστας της Bookiply. Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα προσφέρουν μια καλή προσφορά για σχεδόν κάθε ταξιδιώτη.

  Περίπου το 60% από το σύνολο των 47.688 καταλυμάτων διακοπών στην Ελλάδα που αναφέρονται στην Holidu χαρακτηρίζονται ως "φιλικά προς τα παιδιά". Internet παρέχεται για το 83% των εξοχικών κατοικιών.

  Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτών που συνδυάζουν τη διαμονή των διακοπών με την εργασία και περνούν τo λεγόμενo "workation”. Πάνω από το 50% των ακινήτων προσφέρουν στους επισκέπτες τους πισίνα.

  Όσοι προτιμούν να κάνουν μπάνιο στην όμορφη θάλασσα και στις παραλίες της Ελλάδας θα βρουν επίσης αυτό που ψάχνουν: το 39% των καταλυμάτων βρίσκεται σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την παραλία, δηλαδή περισσότερα από 18.400 καταλύματα.

  Ένα εντυπωσιακό 90% των καταλυμάτων διαθέτουν κλιματισμό. Οι περισσότεροι παραθεριστές αναζητούν συγκεκριμένα εξοχικές κατοικίες με πισίνα ή ιδιωτική πισίνα και ακολουθούν το internet και ο κλιματισμός".

  Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών στην Ελλάδα

  Οι περισσότερες αναζητήσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες αφορούν προορισμούς στην Κρήτη (40%), στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (38%) και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

  Από τα νησιά, η Κέρκυρα (25%), η Ζάκυνθος (13%) και η Ρόδος (12%) θα σημειώσουν ιδιαίτερα καλή βαθμολογία το καλοκαίρι του 2022. Ακολουθούν η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κεφαλονιά και η Κως.

  Επιπλέον, η ομάδα marketing της Holidu πρόσφατα προσδιόρισε ότι οι παραλίες της Ελλάδας είναι οι πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη σε μια κατάταξη με τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ευρώπης.

  Η κατάταξη βασίζεται στις αναζητήσεις Google των Βρετανών χρηστών και στον αριθμό των αναρτήσεων στο Instagram με τα αντίστοιχα hashtags (5.400 αναζητήσεις Google το μήνα και περισσότερες από 142.294 αναφορές στο Instagram).

  Ποια είναι η Bookiply 

  Η Bookiply είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη θυγατρική της εταιρείας τεχνολογίας Holidu με έδρα το Μόναχο, γνωστή παγκοσμίως για τη μηχανή αναζήτησης εξοχικών κατοικιών που προσφέρει περισσότερες από 15 εκατομμύρια προσφορές και 100 εκατομμύρια χρήστες ετησίως.

  Η Bookiply παρέχει λογισμικό και υπηρεσίες για ιδιοκτήτες καταλυμάτων και χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερους από 10.000 πελάτες στην Ευρώπη και είναι ηγέτης της αγοράς σε πολλές σημαντικές τουριστικές περιοχές όπως η Σαρδηνία και η Μαγιόρκα.

  Η Bookiply υποστηρίζει τους τοπικούς ιδιοκτήτες στη διαχείριση της περιουσίας τους, όπως ροή σε όλες τις μεγάλες πύλες κρατήσεων, συγχρονισμό ημερολογίων και κεντρική διαχείριση πληρωμών. 

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ