Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Ιαν-2022 07:35

  Νέο deal για Fourlis - Aποκτά το Piraeus Retail Park

  Νέο deal για Fourlis - Aποκτά το Piraeus Retail Park
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:23

  Της Eλένης Μπότα

  Επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή της η Trade Esates την απόκτηση νέου εμπορικού πάρκου στην Οδό Πειραιώς. 

  Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση "H TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS ανακοινώνει την υπογραφή του συμφωνητικού αγοράς μετοχών της εταιρείας BERSENCO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ιδιοκτήτριας του νέου Εμπορικού Πάρκου στην οδό Πειραιώς έναντι €18,3 εκατ.

  Το Εμπορικό Πάρκο βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 54, στο Νέο Φάληρο εκτείνεται σε μια επιφάνεια 14.895 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 14.555,46 τ.μ. 400 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Στα 14 καταστήματα που θα στεγασθούν, συμπεριλαμβάνονται AAA (Triple-A) μισθωτές όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, LCWaikiki, Μουστάκας McDonald’s κλπ.

  Το Εμπορικό Πάρκο με πράσινα χαρακτηριστικά βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και η αποπεράτωσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών μηνών, με την έναρξη λειτουργίας να εκτιμάται για τον Ιούνιο 2022.

  Μέσω της νέας  επένδυσης η TRADEESTATES ΑΕΕΑΠ στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην διασταύρωση των οδών Κηφισού και Πειραιώς. Σε συνδυασμό με το υπάρχον συγκρότημα όπου ήδη λειτουργεί η Εταιρεία στην περιοχή Ρέντη, αλλά και με τα δύο BigBox καταστήματα κορυφαίων ομίλων λιανικής, δημιουργείται ένας κορυφαίος εμπορικός προορισμός με εύκολη πρόσβαση και από τις δύο κατευθύνσεις της οδού Πειραιώς. Στα άμεσα σχέδια της Εταιρείας είναι η εκμετάλλευση των συνεργιών μεταξύ των δυο συγκροτημάτων.

  Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική της Εταιρείας να εξειδικευτεί και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων και  Κέντρων Logisticsνέας γενιάς καθώς οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannelπου εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο. Τα εμπορικά πάρκα αποτελούν σήμερα την ισχυρότερη τάση στις νέες αναπτύξεις λιανικού εμπορίου παγκοσμίως, καθώς οι καταναλωτές έχοντας στη διάθεσή τους λιγότερο διαθέσιμο χρόνο αλλά και στη μετά Covid εποχή θα αναζητούν συνεχώς εύκολη, ασφαλή και άμεση πρόσβαση σε αγορές και υπηρεσίες.

  Ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κος Βασίλης Φουρλής δήλωσε: "Συνεπής στη στρατηγική για ηγετική θέση της Εταιρείας στο χώρο των εμπορικών πάρκων, ανακοινώνουμε μια ακόμη εξαγορά από την TRADEESTATES ΑΕΕΑΠ. Σκοπός μας είναι μέσω συνεχούς έρευνας και ανάλυσης της εξέλιξης των αγορών να πραγματοποιούμε στοχευμένες επενδύσεις, οι οποίες αποκαλύπτουν κρυμμένες ευκαιρίες για την δημιουργία υπεραξιών μέσα από την ανάπτυξη κορυφαίων εμπορικών προορισμών για τις οικογένειες σύγχρονων καταναλωτών. H συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του δυναμικού στρατηγικού πλάνου της εταιρίας μας για την δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου μοναδικών εμπορικών ακινήτων μέσω εξαγορών και αναπτύξεων σε όλη την επικράτεια και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. 

  To συνολικό τίμημα για την αγορά των μετοχών της εταιρείας "BERSENCO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" από τον Όμιλο ΤΕΝ BRINKEανέρχεται σε €18,3 εκατ. και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δυο μερών".

  Νωρίτερα, το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Στην απόκτηση του Piraeus Retail Park του εμπορικού κέντρου στη συμβολή της Πειραιώς και Κηφισού προχώρησε η Fourlis.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για το εμπορικό κέντρο που αναπτύσσει η Τen Brinke, υπέγραφη στα τέλη της περασμένης χρονιάς και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

  To Piraeus Retail Park, ένα από τα μεγαλύτερα projects που κατασκευάζει σήμερα στη χώρα μας η Ten Brinke, αρχικά και προ υγειονομικής κρίσης είχε σχεδιαστεί να γίνει κλειστό κέντρο 32.000 τ.μ. Αντ’ αυτού, στο οικόπεδο των 14.893 τετραγωνικών μέτρων, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί ανοιχτό retail park έκτασης 25.000 τ.μ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το β΄τρίμηνο του 2022, με ορίζοντα αναφοράς το Πάσχα.

  Το εμπορικό κέντρο αυτό αναμένεται να εισφερθεί στην Τrade Estates του Ομίλου, η οποία προχωρά τις διαδικασίες εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο.

  Ήδη η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσει με αναδόχους και συμβούλους, ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες εισαγωγής μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ στο ίδιο πλαίσιο γίνονται και κάποιες συζητήσεις με στρατηγικούς συνεργάτες.

  Η διοίκηση της Fourlis στοχεύει όταν θα γίνει η εισαγωγή να έχει περιουσιακά στοιχεία κοντά στα 270 εκατ. ευρώ, από τα 180 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει ήδη, μέσω εξαγορών που θα κάνει, μεταξύ αυτών και το εμπορικό κέντρο στην Πειραιώς.

  Πρόσφατα η Fourlis ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υπογραφή του συμφωνητικού αγοράς μετοχών της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ Α.Ε., ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του εμπορικού πάρκου FLORIDA 1.

  Το Εμπορικό Πάρκο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται σε μια επιφάνεια 132.000 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 31.407 τ.μ., μισθωμένες στο 100% σε δώδεκα από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα (LeroyMerlin, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, JUMBO, Κωτσόβολος, Μουστάκας, Jysk και άλλοι). 

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του Ομίλου o στόχος είναι, σε βάθος διετίας, η Τrade Estates να έχει διπλασιάσει την αξία αποτίμησης των ακινήτων της.

  Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estates έχει συμφωνήσει την απόκτηση έκτασης εντός του οικοπέδου στο Ελληνικό για τη δημιουργία ενός εμπορικού πόλου 30.000 τετραγωνικών μέτρων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ