Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Οκτ-2021 09:00

  Bόρεια προάστια: Επιστρέφουν μετά την πανδημία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υψηλή ζήτηση παρουσιάζουν πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων, οι οποίες αποτελούσαν ανέκαθεν διακαή πόθο πολλών νοικοκυριών, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να έχει επανακάμψει δριμύτερο μετά την πανδημία. 

  Η υψηλή ποιότητα ζωής, οι συνθήκες διαβίωσης αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ακινήτων στις περιοχές αυτές (αρκετά εκ των οποίων είναι νεότερης κατασκευής, ενώ τα περισσότερα διαθέτουν έξτρα παροχές), έχουν στρέψει πολλούς υποψήφιους αγοραστές στα Βόρεια Προάστια με τις μεγαλύτερες αυξήσεις των ζητούμενων τιμών πώλησης να καταγράφονται, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς σε Χολαργό και Βριλήσσια. 

  Σήμερα οι πιο ακριβές περιοχές στα Βόρεια Προάστια είναι η Φιλοθέη, τα Βριλήσσια, το Παλαιό Ψυχικό και του Παπάγου. 

  Σύμφωνα με μία ενδιαφέρουσα έρευνα που εκπόνησε η prop tech εταιρεία Prosperty, μέσω μίας εκτενούς και πλήρους καταγραφής της αγοράς ακινήτων των Bορείων Προαστίων, η μέση τιμή του τετραγωνικού στη Φιλοθέη ξεπερνά τα 3.500 ευρώ το τετραγωνικό, στα Βριλήσσια η μέση τιμή του τετραγωνικού ξεπερνά τα 3.200, ενώ στο Παλαιό Ψυχικό και στου Παπάγου, ξεπερνούν τα 3.200 και 3.000 το τετραγωνικό, αντίστοιχα. 

  Αντίθετα "οικονομικότερες" επιλογές μπορεί να βρει κανείς κανείς στον Άγιο Στέφανο και τη Νέα Πεντέλη καθώς στη μεν πρώτη η μέση τιμή του τετραγωνικού διαμορφώνεται στα 1.947 ευρώ και στη δε δεύτερη στα 2.019 ευρώ. 

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Prosperty πρωταθλητής στις αποδόσεις (που σημαίνει, πόσα χρόνια χρειάζονται για να ξεπληρώσει κανείς ένα ακίνητο αν το νοίκιαζε ή αλλιώς ποιο είναι το κέρδος του αν το κοιτάξει κανείς σαν επένδυση), των Βορείων Προαστίων, αναδεικνύεται το Μαρούσι, καθώς ξεπερνά το 5,5%. 

  Υψηλές αποδόσεις καταγράφουν η Νέα Πεντέλη με 4,89%, το Παλαιό Ψυχικό με 4,75%, η Λυκόβρυση με 4,66%, η Φιλοθέη με 4,52% αλλά και το Νέο Ψυχικό με 4,50%. 

  Μικρότερες, αλλά εξίσου υψηλές είναι οι μέσες αποδόσεις που καταγράφονται στην Εκάλη με 3,95%, στην Αγία Παρασκευή και στα Μελίσσια με 3,89%, στη Δροσιά με 3,84%, στο Ηράκλειο με 3,77%, στην Πεντέλη με 3,68%, στα Βριλήσσια και τον Αγιο Στέφανο με 3,65%.  

  Επίσης σε επίπεδο ενοικίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στη Φιλοθέη, στο Παλαιό Ψυχικό και στο Μαρούσι, μία από τις δημοφιλέστερες περιοχές των Βορείων Προαστίων, με τη μέση τιμή ενοικίασης ανά τετραγωνικό μέτρο (ανά έτος) να ανέρχεται στα 162 ευρώ, στα 153 ευρώ και στα 144 ευρώ, αντίστοιχα. 

  Σε πάνω από 120 ευρώ μέση τιμή ενοικίασης ανά τετραγωνικό μέτρο, διαμορφώνονται οι τιμές σε Χολαργό, Κηφισιά και Χαλάνδρι. 

  Φθηνότερα ακίνητα προς ενοικίαση μπορεί να βρει κανείς στον Άγιο Στέφανο (71 ευρώ το τ.μ), στην Πεντέλη (87 ευρώ ανά τ.μ), στη Δροσιά (95 ευρώ το τ.μ) καθώς και στο Ηράκλειο, τα Μελίσσια και τη Νέα Πεντέλη με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 99 ευρώ το τετραγωνικό.

  Όλα αυτά πάντως δείχνουν ότι η αγορά ή η πώληση ενός ακινήτου, βασίζεται σε πολλές παραμέτρους και αποτελεί μία σοβαρή υπόθεση. Για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται σε ειδικούς οι οποίοι χτίζουν σχέσεις συνεργασίας που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και στην ικανοποίηση του πελάτη. 

  Σε αυτόν τον άξονα βασίζεται η Prosperty η οποία εγγυάται την πώληση του ακινήτου σας μέσα σε 6 μήνες. Η εγγύηση αφορά εντολές αποκλειστικής ανάθεσης και εφόσον μετά το πέρας του εξαμήνου δεν ανευρεθεί υποψήφιος αγοραστής, η εντολή συνεχίζεται με μηδενική προμήθεια μέχρι τη λήξη της διάρκειάς της.

  Η εταιρεία προσφέρει δωρεάν εκτίμηση αξίας ακινήτου, επαγγελματική και εικονική παρουσίαση ακινήτου, τοπική και διεθνή προβολή ακινήτου μέσα από 120 παγκόσμιες πλατφόρμες, Real – time δεδομένα και εξατομικευμένη υποστήριξη, Απευθείας διαπραγμάτευση της τιμής μέσω του κινητού σας, Διευθέτηση Νομικών και Τεχνικών ζητημάτων και Αξιόπιστη και ψηφιακή διαδικασία πώλησης και σύναψης συμβολαίου. 

  Δείτε ενδεικτικά ορισμένα ακίνητα στα Βόρεια Προάστια 

  Μαρούσι 

  Διαμέρισμα 80 τ.μ

  pin

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  Αν σας ενδιαφέρει το ακίνητο με κωδικό 3201, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ 
   

  Διαμέρισμα 76 τ.μ

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  Αν σας ενδιαφέρει το ακίνητο με κωδικό 3856, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ 

  Πεντέλη 

  Μονοκατοικία 88 τ.μ

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  Αν σας ενδιαφέρει το ακίνητο με κωδικό 4505, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ 

  Μεζονέτα 223 τ.μ

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  Αν σας ενδιαφέρει το ακίνητο με κωδικό 3022, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ

  Νέο Ψυχικό

  Μεζονέτα 144 τ.μ 

  πιν

  πιν

  πιν

  Αν σας ενδιαφέρει το ακίνητο με κωδικό 3630, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ

  Λυκόβρυση 

  Διαμέρισμα 78 τ.μ

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  πιν

  Αν σας ενδιαφέρει το ακίνητο με κωδικό 3583, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ

  Χαλάνδρι 

  Διαμέρισμα 86 τ.μ 

  πιν

  πιν

  πιν

  Αν σας ενδιαφέρει το ακίνητο με κωδικό 4278, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ

  Για ανάθεση ακινήτου απευθυνθείτε στην Prosperty

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ