Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 16:42

  Piraeus Real Estate: Ανοδική πορεία στην κτηματαγορά για τα επόμενα 4-5 χρόνια

  Piraeus Real Estate: Ανοδική πορεία στην κτηματαγορά για τα επόμενα 4-5 χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η διάθεση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας έναντι της Ελλάδας είναι πολύ θετική καθώς υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες και σε συνδυασμό με την κατάταξη της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης και την επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί από επενδυτές που στο παρελθόν δεν ασχολούνταν με την εγχώρια αγορά. Το προφίλ των επενδυτών βελτιώνεται, όσο αλλάζει η ίδια η χώρα".

  Αυτό τόνισε σε παρέμβασή του στις εργασίες του συνεδρίου Prodexpo ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Group Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς και CEO της Piraeus Real Estate, κ. Γεώργιος Κορμάς, υπογραμμίζοντας ότι το σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται στην ελληνική αγορά ακινήτων θα ενισχυθεί τα επόμενα τέσσερα με πέντε έτη και να επεκταθεί σε όλους τους κλάδους της αγοράς.

  Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι ελληνικές τράπεζες, έχοντας ισχυρή κεφαλαιακή βάση και απαλλαγμένες από τα βάρη του παρελθόντος, και κυρίως το μεγάλο στοκ μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν όλα τα αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια και ήδη τα μεγάλα projects real estate στην Ελλάδα στηρίζονται από το εγχώριο πιστωτικό σύστημα, ακόμη και εάν οι μεγάλοι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να λάβουν χρηματοδότηση από άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

  Τα κριτήρια ESG (Environmental, Society, Governance) έχουν σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων από τις τράπεζες, και είναι καίριος παράγοντας που λαμβάνουμε υπόψιν στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς επενδύσεις που έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και υψηλή βαθμολογία στην υιοθέτηση των κριτηρίων αυτών, έχουν προβάδισμα, είπε ο κ. Κορμάς και υπενθύμισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με 29 διεθνείς τράπεζες, πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, τις οποίες έχουν υιοθετήσει περισσότερα από 200 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

  Όπως εκτίμησε, θα ενταθεί το ενδιαφέρον για επενδύσεις συμβατές με τα κριτήρια ESG για κτίρια με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, εξοικονόμησης ενέργειας, "έξυπνα" και "πράσινα", όπως και για "έξυπνες" και "πράσινες" πόλεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ