Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Σεπ-2021 14:35

  Τα δημοφιλέστερα ακίνητα προς πώληση στην Αθήνα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα Bόρεια Προάστια επικεντρώνεται σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού ενδιαφέροντος για την αγορά κατοικίας.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας real estate Prosperty από τις δημοφιλέστερες περιοχές που συγκεντρώνει και την υψηλότερη ζήτηση παραμένει το κέντρο της Αθήνας, το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα γνώρισε σημαντική ανάπτυξη κυρίως από ξένους επενδυτές, ενώ παράλληλα παρατηρείται μία αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων.

  Ειδικότερα, η μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στα Βόρεια Προάστεια το οποίο αφορά κυρίως την αγορά κύριας κατοικίας, οφείλεται στο γεγονός ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου καθώς παρέμειναν σχεδόν "παγωμένες", ακόμα και μετά την ανάκαμψη της αγοράς το 2017, ενώ η τηλεργασία -λόγω πανδημίας- οδήγησε πολλούς υποψήφιους αγοραστές στην αναζήτηση μεγαλύτερων ακινήτων σε περιοχές που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

  Σήμερα, το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς των Βορείων Προαστίων είναι η αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας τόσο μέσω της ανακαίνισης - ανακατασκευής παλαιών κατοικιών όσο και με νέες κατασκευές.

  Σύμφωνα με την Prosperty οι περιοχές των Βορείων Προαστίων με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Ηράκλειο και η Αγία Παρασκευή.

  Οι τιμές των ακινήτων στις παραπάνω περιοχές κατά μέσο όρο ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό και διαμορφώνονται ανάλογα με την θέση του ακινήτου, την ποιότητα της κατασκευής κλπ.

  Από την άλλη πλευρά το κέντρο της Αθήνας συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αποτελεί βασική επενδυτική επιλογή. Αν και εν μέσω πανδημίας σε κάποιες περιοχές του κέντρου υπήρξε μεν στασιμότητα του όγκου συναλλαγών λόγω και του περιορισμού της ζήτησης για βραχυχρόνια μίσθωση αλλά και λόγω της "Χρυσής Βίζας", εντούτοις παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας με ανακαίνιση παλαιών διαμερισμάτων, με αποτέλεσμα την άνοδο της ζήτησης και κατά συνέπεια και των τιμών πώλησης.

  Οι περιοχές του κέντρου όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για την αγορά διαμερισμάτων είναι το Παγκράτι, το Μετς, το Μεταξουργείο, οι Αμπελόκηποι, του Γκύζη, το Πεδίον του Άρεως και τα Εξάρχεια.

  Οσον αφορά τις τιμές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Prosperty, περισσότερο από 50% των ακινήτων δεν ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

   

   

  pin

   

  pin

   

  pin

   

  πιν

   

  pin

   

  pin

   

  pin

   

  pin

   

  Διαμέρισμα 78 τ.μ. - Χολαργός 

  pin

   

  Διαμέρισμα 110 τ.μ. - Κηφισιά 

   

  pin

   

  Διαμέρισμα 85 τ.μ. - Κηφισιά 

  pin

   

  Διαμέρισμα 106 τ.μ. - Κουκάκι - Μακρυγιάννη 

  pin

   

  Διαμέρισμα 89 τ.μ. - Λυκόβρυση 

  pin

   

  Δείτε περισσότερα ακίνητα εδώ 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ