Συνεχης ενημερωση
Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Μισθωτή για το κτήριο γραφείων, που στέγαζε την εφημερίδα Έθνος, στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου αναζητά η Reds. Όπως ανέφερε χθες, στο πλαίσιο του συνεδρίου για την αγορά ακινήτων Prodexpo o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Ελλάκτωρ Γιάννης Μωραΐτης, η Reds αφότου ανακαινίσει το κτήριο, θα προχωρήσει στην μίσθωσή του και στη συνέχεια, στην πώλησή του -μισθωμένο- σε εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος και το είδος των εργασιών ανακαίνισης θα είναι σε συνάρτηση με το είδος της χρήσης του μισθωτή.
Το κτήριο, που στέγαζε, στο παρελθόν, το εκδοτικό συγκρότημα της Πήγασος, είναι επιφάνειας της τάξης των 10.000 τ.μ., βρίσκεται στην κυριότητα της Ελλάκτωρ, σε συνέχεια προγενέστερης συμφωνίας μεταξύ της οικογένειας Μπόμπολα και των πιστωτών.
Ευνοείται από την εγγύτητά του με την Αττική Οδό, αλλά και με το σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, με τον πήχη του τιμήματος να ορίζεται σε περίπου 20-25 εκατ. ευρώ, όσο είχε περίπου αποτιμηθεί στο παρελθόν.
Η μαρίνα Αλίμου
Την ίδια στιγμή, η Reds προσανατολίζεται στην έναρξη αξιοποίησης της μαρίνας Αλίμου, της οποίας το Προεδρικό Διάταγμα με τους όρους πολεοδόμησης εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περίπου 18 μήνες, ωσότου εκδοθούν η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού (θα εξειδικεύει το Π.Δ.), όπως και η έγκριση της άδειας δόμησης.
"Η προίκα της μαρίνας αφορά τα επαγγελματικά σκάφη, Η κύρια χρήση κατά 90% καλύπτεται από επαγγελματικά σκάφη. Η μαρίνα Αλίμου είναι στο κέντρο του παράκτιου μετώπου κι έχει μία πολύ πυκνή αστική ανάπτυξη με αποτέλεσμα να καθίσταται σημείο ενδιαφέροντος για το βόρειο μέρος και τις εκατέρωθεν υφιστάμενες αναπτύξεις" ανέφερε ο κ. Μωραΐτης.
Η μαρίνα Αλίμου θα διαθέτει θαλάσσια ζώνη 428 χιλ. τ.μ., χερσαία ζώνη 210 στρεμμάτων και δομήσιμη επιφάνεια 18.500 τ.μ. Η ανάπτυξή της θα λάβει χώρα σε πέντε τομείς που θα αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και το dry dock, τη διοικητική υποστήριξη, τα γραφεία και καταστήματα, την εστίαση και τη ψυχαγωγία και το χώρο ναυταθλητισμού.
-
06/03 "Ασφαλής" στην ΕΕ δηλώνει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια
-
06/03 Ρώσοι και Κινέζοι φέρονται να είναι πίσω από τις περσινές κυβερνοεπιθέσεις στον ΕΜΑ
-
06/03 Οικουμενικός Πατριάρχης: Η παραχώρηση της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας ήταν πράξη ευθύνης
-
06/03 Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού
-
06/03 Σλοβάκοι ασθενείς με κορονοϊό διακομίστηκαν στην Πολωνία και τη Γερμανία
-
06/03 Ασθενής σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα
-
06/03 ΗΠΑ: Ξανά στο στόχαστρο η αστυνομία για βίαιη σύλληψη Αφροαμερικανής
-
06/03 ΗΠΑ: Ικανοποίηση Μπάιντεν για την ψήφιση του πακέτου 1,9 τρισ. από τη Γερουσία
-
06/03 Κύπρος: 298 νέα κρούσματα κορονοϊού και κανένας θάνατος το Σάββατο
-
06/03 Εξαδάκτυλος: Θα κάνουμε ένα κανονικό Πάσχα - Τι είπε για λιανεμπόριο, σχολεία
-
Foreign Policy: Πώς ο Μπάιντεν τιμωρεί σιωπηρά τον Ερντογάν
-
Ποιες είναι οι ''γκρίζες ζώνες" στη συνταξιοδότηση όσων έχουν παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση
-
Merck: Το αντιικό φάρμακο molnupiravir "μπλοκάρει" τη μετάδοση του κορονοϊού
-
Η μη τήρηση του lockdown φάνηκε και στις καταθέσεις
-
Το ρόβερ Perseverance της NASA διήνυσε τα πρώτα του 6,5 μέτρα στον Άρη
-
ΟΗΕ: Κίνα και Ρωσία "τορπίλισαν" το σχέδιο ανακοίνωσης του ΣΑ για τη σύρραξη στην Αιθιοπία
-
Βλέποντας το ΚΙΝΑΛ να αυτοκτονεί
-
Ένα βήμα πριν από το βάραθρο
-
Παράλληλες διαπραγματεύσεις Δωδώνη με CVC και Κολιό
-
Ένταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα - Προσήχθη ο γιος του Κουφοντίνα
-
Ένα βήμα πριν από το βάραθρο (93)
-
Πόσο στοίχισαν στα εισοδήματα τα 10 + 1 χρόνια μνημονίων και πανδημίας (67)
-
Ένταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα - Προσήχθη ο γιος του Κουφοντίνα (41)
-
Βλέποντας το ΚΙΝΑΛ να αυτοκτονεί (37)
-
Δημοσκόπηση GPO (Τα Νέα): Προβάδισμα της ΝΔ με 13,7% (30)
-
Κορονοϊός: 2.301 νέα κρούσματα - 41 νεκροί - 452 διασωληνωμένοι (16)
-
Η μη τήρηση του lockdown φάνηκε και στις καταθέσεις (13)
-
Σ. Νικολάου: Καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μεταφέρονται στον Κορυδαλλό (9)
-
Το ρόβερ Perseverance της NASA διήνυσε τα πρώτα του 6,5 μέτρα στον Άρη (8)
-
Foreign Policy: Πώς ο Μπάιντεν τιμωρεί σιωπηρά τον Ερντογάν (8)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
