Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Νοε-2017 08:09

  Ακίνητο της Αττικάτ αγόρασε σε πλειστηριασμό μεγάλος όμιλος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ακίνητο της Αττικάτ αγόρασε σε πλειστηριασμό μεγάλος όμιλος

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου
   
  Λιγοστοί πίστευαν ότι θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για το ακίνητο της Αττικάτ που βγήκε, πριν από μερικές ημέρες, σε πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, για το ακίνητο 60 στρεμμάτων πλειοδότησε μεγάλος ελληνικός όμιλος με έντονη παρουσία στο εξωτερικό.

  Αναλυτικότερα, πρόκειται για άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης, αγροτεμάχιο που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Ντρασέζα στον Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού. Διαθέτει διώροφη αγροτική κατοικία (με επιφάνεια περίπου 272 τ.μ.) και βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης περίπου 2 εκατ. ευρώ.

  Το ακίνητο, κατά πληροφορίες του Capital.gr, περιήλθε στην κυριότητα ελληνικού ομίλου που δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών και των προϊόντων προσωπικής φροντίδας και περιποίησης και εμφανίζει ισχυρό διεθνές αποτύπωμα.

  Ο εν λόγω όμιλος εκτιμάται ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση αποθηκευτικού χώρου στο ακίνητο. Εξάλλου, στην περιοχή, που έχει άμεση πρόσβαση στην εθνική οδό, υπάρχουν αντίστοιχες χρήσεις, με τις L’Oreal Hellas και Famar να ανήκουν στις επιχειρήσεις που διατηρούν εκεί αποθηκευτικούς χώρους.

  Η έδρα της Αττικάτ στο Πολιτεία Center

  Οι πλειστηριασμοί των ακινήτων της Αττικάτ του Π. Πανούση θα έχουν συνέχεια, καθώς η τεχνική εταιρεία, που έχει να δημοσιοποιήσει οικονομικές καταστάσεις εδώ και πολλά χρόνια, εμφανίζει συσσωρευμένο "άνοιγμα" που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 230 εκατ. ευρώ, δανεισμός που είχε χορηγηθεί από την εποχή της Αγροτικής Τράπεζας.

  Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα Πειραιώς-που επιδιώκει την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου δανείων της Αγροτικής Τράπεζας της οποίας απέκτησε το υγιές τμήμα το 2012- θα εκπλειστηριάσει, σύμφωνα με πληροφορίες,  και νέα ακίνητα της Αττικάτ.

  Ένα από αυτά αφορά γραφειακό χώρο 782 τ.μ. στο κτήριο καταστημάτων και γραφείων Πολιτεία Center στην λεωφόρο Μεσογείων 109-111 στους Αμπελόκηπους που προγραμματίζεται να εκπλειστηριαστεί το 2018 με τιμή πρώτης προσφοράς 932 χιλιάδες ευρώ. Συνοδεύεται από αναγκαστικές κατασχέσεις, υποθήκες και προσημειώσεις υπέρ τραπεζών, Δημοσίου (ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΔΟΥ), όπως και της εταιρείας διαχείρισης του κτηρίου.

  Για την ιστορία σημειώνεται ότι η Αττικάτ αποπεράτωσε το διάστημα 1994-2000 το Πολιτεία Center ως αντάλλαγμα της αντιπαροχής με την οποία η τεχνική εταιρεία υλοποίησε το -παρακείμενο- νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.  

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων