Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Οκτ-2017 14:10

  Η Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας γίνεται πανελλαδικός πάροχος ενέργειας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ποια είναι τα σχέδια και η στρατηγική της εταιρείας. Στο "Forbes" µιλά ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας, κ. Μάνος Εξαρχουλάκος

  -Μιλήστε μας για την Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας και τις πρόσφατες αλλαγές 

  Η Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας είναι σταθερά από το 2000 µέχρι σήµερα ο µεγαλύτερος πάροχος φυσικού αερίου στην Ελλάδα σε αριθµό συνδέσεων, εξασφαλίζοντας ζεστό νερό και θέρµανση σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

  Μέτοχοί της είναι η ΔΕΠΑ και η ιταλική ΕΝΙ, ο ιταλικός κολοσσός ενέργειας, που ασκεί και το management της εταιρείας και µας µεταφέρει την τεχνογνωσία και την εµπειρία της από την εξυπηρέτηση εκατοµµυρίων πελατών παγκοσµίως. Το 2017 ήταν µια χρονιά µεταµόρφωσης για την εταιρεία, αφού µε νέα ΙΤ συστήµατα, νέες διαδικασίες, ανανεωµένα καταστήµατα, νέο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 18321, νέα σηµεία επαφής µε τον πελάτη (social media) και, φυσικά, νέα πρόσωπα, που ενισχύουν την επιτυχηµένη οµάδα που ήδη υπήρχε, προετοιµαζόµαστε για την απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου, αλλά και για την είσοδο της εταιρείας στην ηλεκτρική ενέργεια. Το 2017, επίσης, στη λογική της εξωστρέφειας αλλά και της πανελλαδικής παρουσίας της εταιρείας, προχωρήσαµε και στη χορηγία της Εθνικής Οµάδας Ποδοσφαίρου.

  - Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι; 

  Η στρατηγική µας υπαγορεύεται από το άνοιγµα των υπηρεσιών της εταιρείας, τόσο γεωγραφικά, καθώς πλέον απευθυνόµαστε σε όλη την Ελλάδα, όσο και ως προς τη φύση των προϊόντων και των υπηρεσιών µας. Αξιοποιώντας την εµπειρία µας, την εξαιρετικά ισχυρή σχέση εµπιστοσύνης µε τους πελάτες µας και αφουγκραζόµενοι τις ανάγκες τους, στόχος µας πλέον είναι να πρωταγωνιστήσουµε σε πανελλαδικό επίπεδο µε µεµονωµένα αλλά και συνδυαστικά πακέτα φυσικού αερίου και ρεύµατος, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις.

  - Πως σκοπεύετε να διαφοροποιηθείτε ως πάροχος ενέργειας

  Η αξιοπιστία και η σχέση εµπιστοσύνης που έχουµε αναπτύξει µε τους πελάτες µας εδώ και 17 χρόνια είναι το πρώτο σηµείο διαφοροποίησής µας. Έχουµε κατακτήσει αυτήν τη θέση, χωρίς ωστόσο να επαναπαυόµαστε. Είµαστε προσηλωµένοι στο να βελτιώσουµε την εµπειρία του πελάτη τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον και θα συνεχίσουµε να επενδύουµε σε υποδοµές που απαντούν σε αυτή την ανάγκη. Ταυτόχρονα, θα µπορούµε να καλύπτουµε και όλες τις ενεργειακές ανάγκες των πελατών µας και, κυρίως, να τους βοηθήσουµε/εκπαιδεύσουµε για την πιο αποδοτική και οικονοµική οικιακή χρήση. Η τεχνογνωσία µας, η διεθνής και τοπική εµπειρία µας, σε συνδυασµό µε τις νέες µας υπηρεσίες, θα δώσουν επιπλέον αξία στον υφιστάµενο αλλά και στον δυνητικό µας πελάτη, εφαρµόζοντας τη λογική του ευρωπαϊκού µοντέλου παροχής ενέργειας.

  - Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την αγορά ρεύματος;

  Αν µη τι άλλο, η αγορά της ενέργειας, και δη του ηλεκτρικού ρεύµατος, είναι από τους πυλώνες της ελληνικής οικονοµίας. Ο στόχος µείωσης του µεριδίου της ΔΕΗ δηµιουργεί ένα τεράστιο επιχειρηµατικό ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα, το ενεργειακό µείγµα στην Ελλάδα αναµένεται να αλλάξει σηµαντικά τα επόµενα 10 χρόνια, µε τις νέες τεχνολογίες και τις επενδύσεις στις υποδοµές για την παραγωγή, µεταφορά, διανοµή και εµπορία των διαφόρων µορφών ενέργειας. Όλα αυτά σηµαίνουν προοπτικές για νέες επενδύσεις. Ταυτόχρονα, και το φυσικό αέριο αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόµενη µορφή πρωτογενούς ενέργειας διεθνώς, λόγω και των περιβαλλοντικών και των οικονοµικών του πλεονεκτηµάτων. Στην Ελλάδα η αγορά του φυσικού αερίου παρουσιάζει έντονη τάση ανάπτυξης, καλύπτοντας ένα αξιοσηµείωτο τµήµα του εθνικού ενεργειακού ισοζυγίου µε σηµαντικές προοπτικές αύξησης.

  - Ποιες είναι οι νέες τάσεις για τα επόμενα χρόνια;

  Η τάση, όπως φαίνεται από τις ώριµες ευρωπαϊκές χώρες, είναι οι αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου να γίνουν µία αγορά ενέργειας. Όπως ακριβώς έγινε στις τηλεπικοινωνίες στη χώρα µας πριν από χρόνια. Αυτό, εξάλλου, είναι προς όφελος του τελικού πελάτη, ώστε να απολαµβάνει ολοκληρωµένες λύσεις, καλύπτοντας όλο και περισσότερες ανάγκες πιο αποτελεσµατικά και µε απλό τρόπο. Αυτή είναι και η πρόκληση που έχουµε να αντιµετωπίσουµε, την οποία και αναλαµβάνουµε προσφέροντας ένα µπουκέτο ενεργειακών αγαθών και άλλων υπηρεσιών για όλες τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ