Πτωτικά για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μία ημέρα μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις ελληνικές διαπραγματεύσεις που έγειραν φόβους για επικείμενη ελληνική χρεοκοπία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,9% στις 389,38 μονάδες -πτώση που ψαλίδισε την εβδομαδιαία του άνοδο στο 0,1%.
Πέρασε άλλη μία εβδομάδα χωρίς ελληνική συμφωνία και, σύμφωνα με τη γερμανική Bild, η Γερμανία ετοιμάζεται ολοένα περισσότερο για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από το ευρώ.
Η Αθήνα αντιμετωπίζει πιέσεις τώρα να βρει ένα νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων πριν το Eurogroup της 18ης Ιουνίου. Το Reuters μετέδωσε την παρασκευή το απόγευμα πως η Ελλάδα και οι πιστωτές θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες το Σάββατο.
Ο γερμανικός DAX έκλεισε με πτώση 1,2% στις 11.196,49 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC υποχώρησε 1,4% στις 4.901,19 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,9% στις 6.784,92 μονάδες.