Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιουν-2018 08:47

  ΝΔ: Ολομέτωπη επίθεση στην "εικονική πραγματικότητα" της κυβέρνησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΝΔ: Ολομέτωπη επίθεση στην "εικονική πραγματικότητα" της κυβέρνησης

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Βήμα προς βήμα αποδόμηση των πανηγυρισμών σε… σκηνικό Ζαππείου της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Ευθεία αποτύπωση αυτού που στην οδό Πειραιώς σκιαγραφούν ως νέα οικονομική μέγγενη για τους πολίτες ως απόρροια των μέτρων, με ορίζοντα υλοποίησης την 1η Ιανουαρίου του 2019 και αρχικό άρωμα τη μείωση στις συντάξεις. Αλλά και συνεχείς αναφορές στον… άλλο δρόμο που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση για τη μετάβαση στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη. Μέσα από τη μείωση των φόρων και των δαπανών.

  "Επιχειρήσεις και νοικοκυριά υπερχρεωμένα. Ιδιωτικό χρέος το οποίο συνέχεια αυξάνεται. Ένα εκατομμύριο κατασχέσεις. Δύο εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν στην Εφορία. Αναιμικοί ρυθμοί ανάπτυξης, παρά τα οκτώ χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης. Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει ασφυξία... Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει με ένα ρυθμό ανάπτυξης 4% το χρόνο κατά μέσο όρο την επόμενη πενταετία για να αρχίζει να κερδίζει πίσω το χαμένο έδαφος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  Όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή που  θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη. Θα διαμορφώσει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, με ταυτόχρονη μείωση φόρων και δαπανών", είναι το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Λίγες ώρες πριν τον επόμενο κύκλο των διεθνών επαφών του σε Βερολίνο (την Τετάρτη) και Βρυξέλλες (στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να… σφίξει περαιτέρω τον κλοιό γύρω από τα αφηγήματα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Και η κατάθεση της "γαλάζιας" πρότασης για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία δείχνει, αν μη τι άλλο, πως η οδός Πειραιώς επιμένει και θα επιμείνει στη σκληρή γραμμή που έχει δομήσει έναντι του οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όχι μόνο για την οικονομία. Αλλά και για τα μείζονα εθνικά θέματα.

   Η αιχμή των δημόσιων παρεμβάσεων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κινείται γύρω από τη φράση-κλειδί του "κάτω από τον πήχη" περάσματος της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει το δρόμο της κατά μέτωπο επίθεσης εναντίον του πρωθυπουργού, με τον τόνο να είναι ιδιαίτερα οξύς.

  "Η ρύθμιση που πήρε ο κ. Τσίπρας  για το χρέος απέχει πολύ, όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012. Δε θα αφήσουμε την αδίστακτη προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κρύψει τις ολέθριες επιλογές τους με φιέστες και νέα ψέματα", διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας μία πρώτη γεύση της τακτικής "μαν του μαν" που θα ακολουθήσει, τσεκουρώνοντας λέξη προς λέξη πρωθυπουργικά επιχειρήματα και δημόσιες αναφορές.

  "Με τον ίδιο κυνισμό, αποφεύγει να μιλήσει για τα δύο αχρείαστα μνημόνια με τα οποία επιβάρυνε τους Έλληνες. Για τη γενικευμένη λιτότητα και τη φοροκαταιγίδα μίας τριετίας. Και για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο. Θρασύς και αλαζόνας, εξακολουθεί να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Και αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το εν αναμονή… ραντεβού στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία μετατρέπεται στο επόμενο κομβικό σημείο της στρατηγικής. Εκεί, άλλωστε, όπως ο ίδιος τόνισε ο πρωθυπουργός "θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας". Αλλά όχι μόνο…

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει ακόμα μία φορά το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. "Το κύριο πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι το μόνο το δημόσιο χρέος. Το πραγματικό ζήτημα είναι η χώρα να πετύχει υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Η ρύθμιση του χρέους εδώ που έχουμε φτάσει είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Είπα και πρόσφατα ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα της οικονομίας είναι, πλέον, πολιτικό. Και το δικό μας ΑΕΠ δεν είναι απλά ένα οικονομικό μέγεθος. Το "Α" σημαίνει Αξιοπιστία και Ανάπτυξη.

  Το "Ε" Ενότητα και Εργασία. Και το "Π" Πατριωτισμός και Παιδεία. Με άλλα λόγια, "κλειδί" για την οικονομία είναι μόνο μία νέα κυβέρνηση που θα εμπνεύσει ρεαλιστική αισιοδοξία εντός των συνόρων και ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας. Τότε, είμαι βέβαιος ότι το κοστολογημένο πρόγραμμά μας, το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα και αποτελεσματικά, θα οδηγήσει, τελικά, σε ρυθμούς του 4%, οι οποίοι θα επιτρέψουν την πραγματική και συνολική ανάταξη", επεσήμανε, από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΒΕ, ο κ. Μητσοτάκης. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι κύριες γραμμές της "γαλάζιας" στρατηγικής, που περιλαμβάνουν:

  -Φόρο στις επιχειρήσεις στο 20% από 29% που είναι  σήμερα.

  -Φόρο μερισμάτων στο 5% από 15% που είναι σήμερα.

  -Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 24 μήνες.

  -Μείωση του ΦΠΑ σε 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Σε όλο τον τουριστικό τομέα (κατάλυμα και εστίαση) στόχος είναι να πάει στο 11%, με άμεση προτεραιότητα τη μείωση στην εστίαση στο 13% από 24%.

  -Κίνητρα για επενδύσεις.

  -Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ώστε να επιστρέψουν καταθέσεις στις τράπεζες.

  -Τολμηρές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές.

  -Αξιοποίηση των αδιάθετων 27,4 δις. του τελευταίου δανείου για να μειωθεί ο ακριβός εσωτερικός δανεισμός και να αποπληρωθούν οφειλές του Δημοσίου, που θα φέρουν ρευστότητα στην αγορά.

  -Ριζοσπαστική λύση στα "κόκκινα" δάνεια με διαγραφή των "οφειλών-φαντασμάτων" και 120 δόσεις για τις εισπράξιμες.

  -Νέο Ασφαλιστικό τριών πυλώνων με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για Υγεία και για συμπληρωματική σύνταξη.

  -Αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων