Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Φεβ-2018 15:10

  Βενιζέλος σε Βούτση: Να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα ο φάκελος Novartis

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βενιζέλος σε Βούτση: Να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα ο φάκελος Novartis

  Να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου της δικογραφίας όπως αυτή διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη Novartis, ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον Νίκο Βούτση, με γραπτή επιστολή του. 

  Ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος προς τον κ. Βούτση, αφήνει ευθείες αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, μιλώντας για "βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση Novartis". 

  Κατόπιν τούτων και ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής να αναγνωστεί η επιστολή του στη Διάσκεψη των προέδρων, ο κ. Βενιζέλος, αναφέρει ότι : "ζητώ από εσάς και τη Διάσκεψη των Προέδρων να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή". 

  Σημειώνεται, ότι η επιστολή παραδόθηκε στον πρόεδρο της βουλής, σήμερα το μεσημέρι.

  Αναλυτικά, η επιστολή του Ευ. Βενιζέλου στον Ν. Βούτση

  Κύριε Πρόεδρε,

   Παρακολουθώ από εχθές να εξελίσσεται μια βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση Novartis.

  Επίσκεψη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην Εισαγγελέα του ΑΠ προκειμένου να ενημερωθεί για την επικείμενη διαβίβαση της δικογραφίας, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται κραυγαλέα η αρχή της διάκρισης των εξουσιών!

   Ενημέρωση του απολύτως αναρμόδιου Πρωθυπουργού  επί του περιεχομένου του φακέλου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης  που είναι αρμόδιος μόνο για την άμεση διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή χωρίς μελέτη και αξιολόγηση και από τον απολύτως αναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό που δεν μπορούσε να έχει καν επαφή με τη δικογραφία !

   Βαρύγδουπες δηλώσεις ότι ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή με εντολή του Πρωθυπουργού  ενώ η διαβίβαση γίνεται αυτομάτως κατ´ επιταγή του Συντάγματος και χωρίς καμία ποινική αξιολόγηση.

   "Άτυπη" ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ από τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την προκαταρκτική εξέταση κατά παράβαση της αρχής της μυστικότητας της προδικασίας.

   Επιπλέον έχει προηγηθεί επί μήνες ορυμαγδός σχολίων, υπαινιγμών, πολιτικών απειλών προκειμένου να δημιουργηθεί η επικοινωνιακά αναγκαία ατμόσφαιρα.

   Το παράλληλο χρονοδιάγραμμα κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και "εντυπωσιακών"  δικονομικών ενεργειών νομίζω ότι εξηγεί πολλά πράγματα.

   Μετά από όλα αυτά έχουν πλέον καταπέσει όλες οι θεσμικές εγγυήσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Είναι αστείο η Βουλή, επιμένοντας στην τυπική εφαρμογή διατάξεων που ήδη ευτελίστηκαν,  να ανεχθεί  επιλεκτικές διαρροές, φήμες και μύθους.

   Επειδή προσωπικά το ζήτημα με αφορά μόνο από την πλευρά των θεσμών και της καταδίωξης των συκοφαντών και εκείνων που τους υπέθαλψαν πολιτικά και δικονομικά, ζήτω από εσάς και τη Διάσκεψη των Προέδρων να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή.

   Μόνη εγγύηση είναι η απόλυτη διαφάνεια και η δημοσιότητα των διαδικασιών. Χωρίς μυστικοπάθειες και κουκουλοφόρους ανώνυμους μάρτυρες που προστατεύονται από την βάσανο της δημόσιας εξέτασης.

   Παρακαλώ να ενημερώσετε για την επιστολή μου αυτή τη Διάσκεψη των Προέδρων και την Ολομέλεια.

   

   

   

                                                                               Με εκτίμηση

   

   

   

                                                                               Ευάγγελος Βενιζέλος 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων