Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 27-Οκτ-2016 17:01

    Διάσκεψη Προέδρων τη Δευτέρα για συγκρότηση ΕΣΡ

    Διάσκεψη Προέδρων τη Δευτέρα για συγκρότηση ΕΣΡ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:05

    Νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που ορίστηκε για τις 5.00 το απόγευμα, όπως γνωστοποιήθηκε από τη Βουλή.

    Τη Διάσκεψη των Προέδρων ζήτησε κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας αφενός ζήτησε η νέα νομοθετική πρωτοβουλία να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα και, αφετέρου επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, τη Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.

    Όπως ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος 'Ολγα Γεροβασίλη, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, και Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η ίδια, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

    Σημειώνει ότι στη σύσκεψη "εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης".

    Παράλληλα, αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός ζήτησε η νέα νομοθετική πρωτοβουλία να είναι έτοιμη για κατάθεση έως την ερχόμενη Δευτέρα" και ότι "ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, τη Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στη Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ".

    "Η κυβέρνηση" σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, "δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές". "Γι' αυτό και σπεύδει για ακόμα μια φορά στη συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο", τονίζει.      

    Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι "απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων ή για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία".

    Αναλυτικά, "αν, πράγματι, η ΝΔ υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλλει στην συγκρότησή του. Οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει", επισημαίνει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και προστίθεται:

    "Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεδομένη και μας δεσμεύει όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

    Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης", καταλήγει το δελτίο Τύπου.

    Πολιτικό Συμβούλιο

    Όλες οι τρέχουσες εξελίξεις, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κανάλια, βρέθηκαν, εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου, στην οποία προήδρευσε ο Αλέξης Τσίπρας και διήρκεσε περί τις τρεις ώρες.

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμη:

    *ΝΔ: Η συνολική ακύρωση του νόμου Παππά προϋπόθεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

    -Βούτσης: Πολιτική η απόφαση του ΣτΕ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για ΕΣΡ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ