Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2016 14:46

  Citi: Στον αέρα η β' αξιολόγηση, η συμμετοχή του ΔΝΤ και το QE

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Citi: Στον αέρα η β' αξιολόγηση, η συμμετοχή του ΔΝΤ και το QE

  Αβέβαιο το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, το οποίο είναι απαραίτητο για να συζητηθούν τα οποιαδήποτε μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αβέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ και αβέβαιη η ένταξη της Ελλάδας στο QE. Αυτό είναι το συμπέρασμα της Citigroup, όπως σχολιάζει σε νέο της note, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

  Όπως σημειώνει η Citi, μόνο τα ήδη συμφωνηθέντα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα μπουν στο τραπέζι του Eurogroup της Δευτέρας, όπως σημείωσε αξιωματούχος της Ε.Ε μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal για το σχέδιο που προτείνει ο ESM και το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση του χρέους κατά 21,8% έως το 2060.

  Ο αξιωματούχος τόνισε ότι η συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους υπόκειται στην επίτευξη συμφωνίας μέχρι τη Δευτέρα ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της για "τα περισσότερα ζητήματα" της δεύτερης αξιολόγησης. Κατά την συνεδρίαση του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα συζητήσουν και τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα, ενώ δεν θα εξεταστούν ακριβή στοιχεία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

  Όπως σχολιάζει η Citi, τον Μάιο, οι πιστωτές  της Ελλάδας συμφώνησαν επί της αρχής να προσφέρουν κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους πριν από το τέλος του προγράμματος, στα μέσα του 2018, το οποίο περιλαμβάνει ορισμένες επεκτάσεις της διάρκειας των δανείων και τη σταθεροποίηση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων.

  Αυτά είναι τα μέτρα που θα μπορούσαν να μπουν στο τραπέζι τη Δευτέρα, μόνο αν πρώτα επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, κάτι το οποίο παραμένει αβέβαιο, όπως τονίζει η Citi.

  Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει εξίσου αβέβαιη, όπως και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

  Ελ. Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:15 24/09

  "Χοντρό" παιχνίδι με τις ελληνικές τράπεζες

  Πέρα από την κόντρα ΕΚΤ-ΔΝΤ για την ανάγκη νέων κεφαλαίων στις τράπεζες, η ουσία είναι πώς μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου δεν θα πέσουν ως κεραυνός εν αιθρία, θίγοντας τους καταθέτες.

  17:00 19/09

  Déjà vu με καθυστερήσεις και στη γ΄αξιολόγηση

  Μεγάλο μέρος από τα κλιμάκια έχει ήδη φύγει, ενώ τα υπόλοιπα αναχωρούν έως το τέλος εβδομάδος. Προς καθυστέρηση η έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθουν σε ...