Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Αυγ-2017 00:02

  Λαγός την φτέρην έσειε κακό της κεφαλής του...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Στούπα 

  1) Λαγός την φτέρην έσειε κακό της κεφαλής του...

  Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ο Κώστας Λαλιώτης στον αγώνα της συγκράτησης των μεταστάσεων του βαθέος ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε στην "πιάτσα” λαγός την φτέρην έσειε κακό της κεφαλής του...

  Η αρωγή του "θείου βρέφους” του κλεπτοκρατικού ελληνικού σοσιαλισμού δεν λαμβάνει χώρα σε μια τυχαία από άποψη χρόνου στιγμή. Ήρθε μια περίοδο που διάφορα "παρτάλια” της πολιτικής σκηνή με τις μεραρχίες των κρατικοδίαιτων πελατών προβληματίζονται για την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ 10-15 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ. και το χρόνο μέχρι τις επόμενες εκλογές να είναι όλο και λιγότερος σε σχέση με αυτόν που παρεμβάλλεται μετά τις τελευταίες.

  Επιπλέον οι εξελίξεις επανίδρυσης εκ του μηδενός ενός πολιτικού σχήματος της κεντροαριστεράς ενδέχεται να επιταχύνει τη φθορά για το συνονθύλευμα του κ. Τσίπρα.

  Στην Ελλάδα εξουσία από τα αριστερά βλέπει όποιος μπορεί να ελέγξει το κέντρο και να διεισδύσει στην κεντροδεξιά, όπως έκαναν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης. Το ίδιο συμβαίνει και για τη ΝΔ που φτάνει στην εξουσία όταν ελέγχει το κέντρο και διεισδύει στην κεντροαριστερά.

  Διόλου τυχαία λοιπόν η περίοδος εκδήλωσης της παρέμβασης του "θείου βρέφους” των μεγάλων έργων που οι φορολογούμενοι τα πλήρωσαν δυο και τρεις φορές στην πραγματική τους αξία.

  Στο τσίρκο που παριστάνει την κυβέρνηση οι γκάφες καθημερινά λαμβάνουν χώρα πλέον με τέτοιο ρυθμό που η κοινή γνώμη δεν προλαβαίνει να θυμώσει και να αντιδράσει.

  Για τον κ. Λαλιώτη όμως ισχύει η παροιμία λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του...

  2) Άκαιρη και προσβλητική...

  Κε Στούπα,

  Στο άρθρο σας 13/1/2017 "Τι κρύβει ο πόλεμος εναντίον των μετρητών" που μέσω FB τώρα έπεσε στην αντίληψή μου, δύο φορές χρησιμοποιείτε αναφορές στους Εβραίους - ως θύματα - προκειμένου να παρομοιάσετε συμπεριφορές της Ναζιστικής Γερμανίας εναντίον τους με τον "πόλεμο" - όπως τον εννοείτε - εναντίον των μετρητών.

  Θεωρώ ότι η παρομοίωση αυτή είναι άκυρη και προσβλητική, ακόμα κι αν επικαλείστε την τήρηση αναλογιών. Υπάρχουν - και το ξέρετε καλά ως ένας εξαίρετος αναλυτής και δημοσιογράφος - και όρια, υπάρχουν και περιορισμοί που επιβάλλει η δεοντολογία όταν γράφουμε. Ακόμα και για να δείξετε την υπερβολή στο κυνήγι εναντίον των μετρητών, δεν μπορείτε να επικαλείστε τους Εβραίους ως θύματα μιας μοναδικής στην ιστορία τραγωδίας. Σε κάποια πράγματα οφείλουμε όλοι περισσότερο σεβασμό, δεν μπορούμε να θυσιάζουμε στην πένα μας ιστορικά γεγονότα που είχαν θύματα / νεκρούς ως συνέπεια ακραίου μίσους και μιας καλοστημένης μηχανής προπαγάνδας και θανάτου.

  Ελπίζω στην κατανόηση από πλευράς σας της ευαισθησίας μου

  Μίνος Μωυσής
  Πρόεδρος
  Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών

  Απάντηση: Αγαπητέ κ. Μωυσή, κατανοώ απόλυτα την ευαισθησία σας. Προφανώς αναφέρεστε στην παράγραφο: "Το κυνήγι εναντίον των μετρητών, τηρουμένων των αναλογιών, θυμίζει τα πογκρόμ εναντίον των Εβραίων στη ναζιστική Γερμανία ή των διαφωνούντων στη σοβιετία. Πάντα ο διωκόμενος από το καθεστώς συκοφαντείται και στοχοποιείται σαν εχθρός του κοινού συμφέροντος, της πατρίδας, της τάξης...”

  Βλέπε:Τι κρύβει ο πόλεμος εναντίον των μετρητών

  Η πρόθεση μου δεν ήταν να προσβάλω ή να προκαλέσω πόνο στους ανθρώπους που υπέφεραν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους από τις θηριωδίες των ολοκληρωτισμών. Ούτε να δημιουργήσω εντυπώσεις συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα.

  Πρόθεσή μου ήταν να υπενθυμίσω στοιχεία και ενδείξεις που προμηνύουν την εκκόλαψη του "αυγού του φιδιού” προκειμένου να αποτρέψουμε στο μέλλον την ανθρωπότητα από καταστάσεις οι οποίες σημαδεύουν σαν μελανές κηλίδες το μέτωπο του είδους και της ιστορίας του.

  Όπως έγραφε ο Μίλαν Κούντερα ο αγώνας του ανθρώπου εναντίον της εξουσίας είναι αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης...

  Κατ’ αυτήν την έννοια άκαιρη και προσβλητική είναι η λήθη και η αποσιώπηση, όχι, ενδεχομένως, η όποια υπερβολή στην αγωνία ανάδειξης ενός ζητήματος τόσο σημαντικού για τις ελευθερίες του ατόμου. Η οικονομική ελευθερία αποτελεί τη βάση της εθνικής, θρησκευτικής, φυλετικής, πολιτικής, κοινωνικής και γενικότερα κάθε είδους ελευθερίας.

  3) Τα αγοραία...

  Οι συνθήκες θερινής ραστώνης είναι φανερές στη χρηματιστηριακή αγορά. Τόσο στα διεθνή τερματικά όσο και στα εγχώρια έχουν μείνει οι βάρδιες με συντεταγμένες τη συντήρηση των "κεκτημένων” και όχι την προσθήκη νέων...

  ΕΕΕ: Δεύτερη μέρα αφύπνισης η χθεσινή καθώς ο όμιλος αποτελεί το πρώτο σοβαρό "μαγαζί” που θα κοιτάξει όποιος αποφασίσει να επισκεφθεί την ελληνική αγορά είτε ενεργητικά είτε παθητικά...

  ΑΔΜΗΕ: Η μετοχή έχει απογοητεύσει όσους την εμπιστεύθηκαν έναντι της ΔΕΗ η οποία μετά το πρώτο σοκ παραμένει σταθερή. Αντιθέτως, του ΑΔΜΗΕ από τα 2,40 ευρώ έχει βρεθεί περί τα 2,10 ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει πως από άποψη θεμελιωδών στοιχείων και προοπτικών δεν είναι καλύτερη. Απλά στις αγορές δεν υπάρχουν γραμμικές εξελίξεις. Το αυτονόητο δεν περιμένει στον επόμενο σταθμό του τραίνου. Περιμένει κάπου αλλά σπάνια κάποιος γνωρίζει πότε και που...

  ΜΙΓ: Η μετοχή διολισθαίνει συνεχώς και αυτό την καθιστά υποψήφια για κάποια επιθετική αντίδραση.

  kostas.stoupas@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ