Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουν-2018 08:37

  Παράπλευρες απώλειες από την πώληση της Προμηθευτικής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Παράπλευρες απώλειες από την πώληση της Προμηθευτικής

   της Αλεξάνδρας Γκίτση
   
  Σε διακοπή της συνεργασίας της με την Προμηθευτική Κρεάτων, αποκλειστικού προμηθευτή κρεάτων της Προμηθευτικής Τροφίμων που πέρασε στον έλεγχο της βορειοελλαδίτικης Μασούτης, προχώρησε η τελευταία.

  Τα κρεοπωλεία στα καταστήματα της Προμηθευτικής Τροφίμων, λειτουργούσαν ως shop in a shop. Δηλαδή η Προμηθευτική Κρεάτων "λειτουργούσε" τα συγκεκριμένα καταστήματα στα οποία δούλευαν 100 υπάλληλοί της τους οποίους "δάνειζε" στην Προμηθευτική Τροφίμων και στο τέλος του μήνα γινόταν η εκκαθάριση μεταξύ πωλήσεων, αγορών, λειτουργικού κόστους κ.λπ.

  Το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας δεν ακολουθείται από τις υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου, όπως τη Μασούτης, η οποία λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της εξαγοράς της Προμηθευτικής Τροφίμων, διέκοψε τη συνεργασία της με την Προμηθευτική Κρεάτων και προσέλαβε τους 100 εργαζόμενους που "άνηκαν" στην Προμηθευτική Κρεάτων και απασχολούνταν στα κρεοπωλεία της Προμηθευτικής Τροφίμων.

  Αποτέλεσμα είναι η Προμηθευτική Κρεάτων να μείνει χωρίς αντικείμενο, όπως υποστηρίζει πηγή της εταιρείας στο Capital.gr, να "χάσει” τη φήμη, την πελατεία και τους εξειδικευμένους εργαζόμενούς της, που παραιτήθηκαν, αλλά και με άνοιγμα πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές της και με απαιτήσεις 4 εκατ. ευρώ από την Προμηθευτική Τροφίμων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η διακοπή της 26χρονης συνεργασίας οδηγεί την εταιρεία σε αναστολή των εργασιών της και στην ανεργία 30 εργαζόμενούς της που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της. 

  Αντίθετη πάντως είναι η θέση από την πλευρά της Προμηθευτικής Τροφίμων. Πηγή της εταιρείας, η οποία πέρασε στον έλεγχο της Βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Μασούτης, μιλώντας στο Capital.gr ανέφερε πως τα τελευταία 5 χρόνια, λόγω και της οικονομικής δυσχέρειας, η Προμηθευτική Κρεάτων δεν κατέβαλε προς την Προμηθευτική Τροφίμων την προμήθεια 6% από τις πωλήσεις του κρεοπωλείου που προέβλεπε η μεταξύ τους συμφωνία. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να συσσωρευτεί χρέος 3,5 εκατ. ευρώ που οφείλει η Προμηθευτική Κρεάτων στην Προμηθευτική Τροφίμων.

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή το συγκεκριμένο ποσό αφαιρέθηκε από το τίμημα (σ.σ. αναφέρεται στο τίμημα εξαγοράς από τη Μασούτης) και δεν είναι απαιτητό από τον αγοραστή, σημείωσε. Σε ό,τι αφορά τώρα τις απαιτήσεις της Προμηθευτικής Κρεάτων από την Προμηθευτική Τροφίμων, αυτές ανέρχονται, σύμφωνα με στελέχη της Προμηθευτικής Τροφίμων στα 110.000 ευρώ και αφορούν τον τζίρο των τελευταίων 6 ημερών. 

  Σε ότι αφορά το τίμημα εξαγοράς της Προμηθευτικής Τροφίμων από τη Μασούτης αυτό δεν έχει "κλειδώσει" γιατί απαιτείται να ολοκληρωθεί και η απογραφή (σ.σ. θα γίνει στα τέλη Ιουνίου). Με βάση πληροφορίες που υπάρχουν το καθαρό τίμημα εξαγοράς κινείται στα 20 εκατ. ευρώ από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι οφειλές της μεταξύ των οποίων σε ΕΦΚΑ και Εφορία, οι οποίες βρίσκονται σε ρύθμιση, και αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων