Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 14:10

  Μ. Τσαμάζ: Οι επενδύσεις για την Cosmote TV θα συνεχιστούν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  "Για να δημιουργηθεί η συνδρομητική τηλεόραση του Ομίλου ΟΤΕ, η Cosmote TV, απαιτήθηκαν επενδύσεις πάνω από 250 εκατ. ευρώ. Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικά assets του ομίλου και θα συνεχίσει να ενισχύεται, με νέες επενδύσεις, μεταξύ άλλων, στο Cosmote History, για το οποίο όραμά μας είναι να αποτελέσει την κληρονομιά του Ομίλου ΟΤΕ στη ελληνική κοινωνία, να γίνει παρακαταθήκη για τα παιδιά μας”.

  Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, σε ειδική εκδήλωση με αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας του Cosmote History, του τηλεοπτικού καναλιού της συνδρομητικής πλατφόρμας του ΟΤΕ που είναι αφιερωμένο στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

  Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ τόνισε πως το Cosmote History έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο, λόγω των μηνυμάτων και των συμβολισμών που δίνει στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Όπως σημειώθηκε, το Ηistory ξεκίνησε ως μια ιδέα του Μ. Τσαμάζ και των συνεργατών του προ τριετίας, όταν οι αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα βρισκόταν στα διεθνή πρωτοσέλιδα, με αρνητική χροιά ως επί το πλείστον. "Ξεκίνησε ως ένα κανάλι ντοκιμαντέρ, ως ένα αντίδοτο στην απαισιοδοξία. Δημιουργήθηκε για να μας κάνει περήφανους για την κληρονομία μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Όπως ανέφερε, στην πράξη το εγχείρημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο, ιδιαίτερα στο σκέλος της εύρεσης περιεχομένου, αλλά και να παραχθεί νέο και πρωτογενές υλικό. "Κάποια περίοδο ήμουν ο μόνος που το πίστευα. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία συνεχίζεται ώστε οι παραγωγές να είναι ποιοτικές. Θεωρούμε ότι ο χρόνος και η προσπάθεια άξιζαν τον κόπο μας”, τόνισε ο κ. Τσαμάζ, αφού μέχρι σήμερα έχουν βγει "στον αέρα” πάνω από 6.000 ώρες προγράμματος, από το οποίο 80% είναι από Έλληνες παραγωγούς, με 14 πρωτότυπες παραγωγές. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν σήμερα το Cosmote History να αποτελεί το δημοφιλέστερο από όλα τα κανάλια της τηλεοπτικής πλατφόρμας του ΟΤΕ στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ.

  τσαμαζ

  Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα ανάπτυξης του καναλιού, το οποίο 'έχει περάσει στη φάση της ενηλικίωσης, όπως σημείωσε. Έτσι, θα υλοποιηθεί αισθητή αναβάθμιση του περιεχομένου και της ποιότητας θέασης (σε υψηλή ευκρίνεια), ενώ θα υπάρχουν 300 ώρες νέου πρωτότυπου προγράμματος παραγωγής. "Το όραμά μας είναι το Cosmote History να γίνει παρακαταθήκη για τα παιδιά μας. Να είναι η κληρονομιά του ΟΤΕ”, δήλωσε ο κ. Τσαμάζ.

  Παράλληλα συμπλήρωσε ότι για να δημιουργηθεί η τηλεόραση του ομίλου ΟΤΕ, δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα πάνω από 250 εκατ. ευρώ. "Η συνδρομητική μας τηλεόραση φτιάχτηκε για να αναπληρώσει τα έσοδα που χάνονταν από την κλασική τηλεφωνία. Σήμερα έχουμε καταφέρει να ισοσκελίσουμε τη δραστηριότητά αυτή. Δεν μας δίνει ακόμη κέρδη, αλλά βοηθάει πολύ στη διατήρηση των συνδρομητών του ομίλου”, ανέφερε.

  Η απάντηση για τη Superleague και το 5% του ΤΑΙΠΕΔ
  Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Μιχαλάκης, Executive Director COSMOTE TV σημείωσε ότι στο τέλος του 2017 η τηλεοπτική πλατφόρμα του ΟΤΕ που απασχολεί άμεσα 100 και έμμεσα επιπλέον 200 εργαζόμενους, ανήλθε σε 525 χιλιάδες συνδρομητές, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε 90 ψηφιακά κανάλια.

  Όπως τόνισε, ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών επιβραδύνθηκε λόγω της επιβολής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης (10%) και της επιπλέον επιβάρυνση 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.” Το 2016 είχαμε κλείσει με 500.000 συνδρομητές. Υπολογίσαμε ότι το 2017 θα είχαμε 600.000 συνδρομητές αλλά η φορολογία και οι επιβαρύνσεις ανέκοψαν την ανοδική τάση” συμπλήρωσε ο κ. Τσαμάζ.

  Ερωτηθείς για τις πρόσφατες εξελίξεις με τον τερματισμό της συνεργασίας forthnet – Superleague για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων της Ά Εθνικής για την περίοδο 2018 – 2019, ο κ. Τσαμάζ ήταν σαφής, χωρίς να αφήσει περιθώρια παρερμηνειών: "Στην πλατφόρμα μας υπάρχει πολύ ποδόσφαιρο. Υπό προϋποθέσεις και τις κατάλληλες συνθήκες μας ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο (σ.σ. ως τηλεοπτικό περιεχόμενο). Όλα αυτά είναι όμως πρόωρα, καθώς θα πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για το πως θα κινηθούμε”.

  Τέλος, αναφορικά με τη σημερινή εκκίνηση των διαδικασιών για την πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ ήταν λακωνικός αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά στους μετόχους του Ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Telecom, κάτοχος σήμερα του 40% του ΟΤΕ, διαθέτει (με βάση τη Συμφωνία Μετόχων) δικαίωμα πρώτης προτίμησης για όποιο ποσοστό του ΟΤΕ διατεθεί.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων