Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιαν-2018 07:48

  Αθώος ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αθώος ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός

  Αθώος με σύμφωνη γνώμη και πρόταση του εισαγγελέα κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός για την υπόθεση των αυξήσεων που δόθηκαν σε στελέχη της επιχείρησης και οι οποίες είχε θεωρηθεί ότι παραβιάζουν διατάξεις των νόμων 3833/10 και 3845/10 ιδίως σχετικά με το εάν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται ή όχι στο πλαφόν αποδοχών των εν λόγω νόμων.

  Χθες 3 χρόνια μετά από την άσκηση της ποινικής δίωξης, ο κ. Ζερβός αθωώθηκε από το Εφετείο Αθηνών, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει ευθύνη του πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ για το θέμα. Να σημειωθεί ότι τότε η ΔΕΗ είχε ζητήσει και εφήρμοσε την άποψη δύο έγκριτων Καθηγητών Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι γνωμοδότησαν ότι το οικογενειακό επίδομα δεν περιλαμβάνεται στο πλαφόν, ενώ η εν λόγω ερμηνεία του νόμου ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, των μετόχων και ιδίως του υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο -ως βασικού μετόχου της Εταιρείας- σε δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011.

  Ο κ. Ζερβός υπηρέτησε από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ από 15 Δεκεμβρίου 2006 - έως 5 Μαρτίου του 2015, όταν παραιτήθηκε λόγω της ασκηθείσας ποινικής δίωξης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων