Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 15:16

  Εγκρίθηκε καταρχήν η συμφωνία για Jetoil

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εγκρίθηκε καταρχήν η συμφωνία για Jetoil

  των Χάρη Φλουδόπουλου – Νένας Μαλιάρα 

  Το πρώτο βήμα για να προχωρήσει η διάσωση της Jetoil κατά το μοντέλο Μαρινόπουλου έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς οι πιστώτριες τράπεζες που συμμετέχουν στο κοινοπρακτικό δάνειο της εταιρείας, υπέγραψαν τη συμφωνία για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή με μερική διαγραφή υποχρεώσεων και εξόφληση των υπολοίπων από το τίμημα που θα καταβληθεί.

  Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο στρατηγικός επενδυτής Centracore (Αυστριακή εταιρεία ρωσικών συμφερόντων) προβλέπεται να καταβάλει 102 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό όπως προβλέπει η συμφωνία θα κατευθυνθεί κατά 60% στις τράπεζες που έχουν εγγράψει υποθήκη στις αποθήκες της Jetoil στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης ενώ το υπόλοιπο ποσό θα κατευθυνθεί για την κάλυψη υποχρεώσεων προς την εφορία, οι οποίες φτάνουν τα 30 εκ. Ευρώ. 

  Η συμφωνία αναμένεται να υποβληθεί, κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα, προς έγκριση από το δικαστήριο ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει ο τρόπος καταβολής του τιμήματος. Αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν το Δημόσιο θα ζητήσει την καταβολή της οφειλής τοις μετρητοίς ή εάν θα αποδεχθεί και ρύθμιση μέρους της υποχρέωσης. 

  Σημειώνεται ότι με βάση τα νούμερα που έχουν γνωστοποιηθεί για τις οφειλές της Jetoil οι τράπεζες του κοινοπρακτικού θα πάρουν περίπου το 1/3 των οφειλομένων και τα υπόλοιπα 2/3 θα κουρευτούν. 

  Η Centracore όπως έχει γίνει γνωστό ανήκει σε ποσοστό 20% στη ρωσική Rosneft ενώ το υπόλοιπο 80% ανήγκει στην εταιρεία UFG Europe Holding του Λουξεμβούργου, στην οποία εμφανίζονται ως δικαιούχοι φυσικά πρόσωπα ρωσικής υπηκοότητας. Το προηγούμενο διάστημα – και αυτό αποτελούσε αιτία της καθυστέρησης της έγκρισης της συμφωνίας – οι τράπεζες είχαν ζητήσει proof of funds για το τίμημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η συμφωνία κατέστη εφικτή όταν δόθηκαν από τράπεζες αλλά και επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού οι απαραίτητες εξασφαλίσεις. 

  Με την κατάθεση της συμφωνίας στο δικαστήριο, η απόφαση για τη διάσωση της Jetoil κατά το πρότυπο της διάσωσης της Μαρινόπουλος αναμένεται να επισφραγιστεί μετά το καλοκαίρι με την έκδοση της απόφασης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:31 20/10

  Το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στον Καύκασο

  Το ξενοδοχείο Hilton Garden Inn, που θα είναι τεσσάρων αστέρων θα κατασκευαστεί κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μινεράλνιε Βόντι. Το ξενοδοχείο θα έχει εννέα ορόφους, 150 δωμάτια και συνολική έκταση...

  14:24 19/10

  Ebay: Υποχωρεί η μετοχή μετά τα αποτελέσματα

  Η Ebay Inc ανακοίνωσε υψηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο, αλλά οι μετοχές υποχώρησαν μετά από την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα ετήσια κέρδη, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

  12:11 19/10

  Αυξήθηκαν 1,2% τα έσοδα της Publicis Groupe στο τρίμηνο

  Η γαλλική Publicis Groupe ανακοίνωσε αύξηση 1,2% στα οργανικά έσοδα γ΄ τριμήνου, ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να κατευνάσει τον ευρύ επενδυτικό πανικό που έχει καταλάβει τον διαφημιστικό κλάδο από...

  11:45 19/10

  Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Philips Lighting

  Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Philips Lighting καθώς αυξήθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις, προσθέτοντας ότι αναμένει σημαντικές ταμειακές ροές στο δ΄ τρίμηνο.