Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2016 11:46

  Αίτημα της Ιταλίας προς Κομισιόν για διάσωση της Monte dei Paschi

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αίτημα της Ιταλίας προς Κομισιόν για διάσωση της Monte dei Paschi

  Η Ιταλία συζητάει με την Κομισιόν τους όρους της κρατικής διάσωσης της Monte dei Paschi την οποία έχει ήδη αιτηθεί και που θα μπορούσε να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα αν χρειαστεί, αναφέρει η Corriere della Sera.

  Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας χρειάζεται να αντλήσει 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους για να καλύψει ένα κεφαλαιακό έλλειμμα που προσδιορίστηκε από τα stress test της ΕΚΤ, ή διαφορετικά να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να εκκαθαριστεί.

  Επικαλούμενη πηγές με γνώση του ζητήματος, η Corriere δήλωσε πως η Ιταλία είχε ήδη υποβάλει αίτημα για να ξεκινήσει μια δημόσια ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi από την επόμενη εβδομάδα.

  Η εφημερίδα ανέφερε πως η Κομισιόν ήταν πρόθυμη να περιορίσει το βάρος προς τους μετόχους και τους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης και ότι συζητά σε ποιο βαθμό θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι επενδυτές που κατέχουν ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης.

  Ο επικεφαλής οικονομικών της τράπεζας, Francesco Mele, δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως η Κομισιόν πρόκειται να συμφωνήσει ότι μόνο οι μέτοχοι και οι junior ομολογιούχοι θα μοιραστούν τις ζημιές της τράπεζες προτού δοθεί στη Monte dei Paschi οποιαδήποτε κρατική βοήθεια.

  Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για την κρατική βοήθεια προς τις τράπεζες απαιτεί οι επενδυτές να υφίστανται ζημιές προτού τα τραπεζικά ιδρύματα καταφεύγουν σε δημόσιο χρήμα, αλλά μια πιο επιεικής εκδοχή των κανόνων μπορεί να ισχύσει σε περιπτώσεις όπως αυτή της Monte dei Paschi.

  Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι αρχές θα εφαρμόσουν τους κανόνες της ΕΕ με ευελιξία σε σχέση με το σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi, για να αποφευχθούν οι ζημιές σε όλο το ιταλικό τραπεζικό σύστημα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:31 20/10

  Το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στον Καύκασο

  Το ξενοδοχείο Hilton Garden Inn, που θα είναι τεσσάρων αστέρων θα κατασκευαστεί κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μινεράλνιε Βόντι. Το ξενοδοχείο θα έχει εννέα ορόφους, 150 δωμάτια και συνολική έκταση...

  15:41 19/10

  Τζεντιλόνι: Τα μέτρα της ΕΕ για τα 'κόκκινα' δάνεια δεν πρέπει να δυσχεραίνουν τον δανεισμό

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα ζητήσει διαβεβαιώσεις από τις ευρωπαϊκές Αρχές ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας δεν θα βρεθεί αντιμέτωπο με "ακατάλληλα μέτρα" που θα δυσχεράνουν το δανεισμό στο πλαίσιο...

  16:04 17/10

  Συνεχίζεται "η φυγή" των Ιταλών στο εξωτερικό

  Συνεχίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς "η φυγή" των Ιταλών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το 2016 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ιταλία σε αναζήτηση εργασίας, κυρίως, εκατόν...