Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαρ-2017 16:22

  Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: "Ακτιβιστική δράση" οι κλοπές από σούπερ μάρκετ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: "Ακτιβιστική δράση" οι κλοπές από σούπερ μάρκετ

  Ως "αντισυμβατική ακτιβιστική δράση" βαφτίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τις οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και την αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες, όπως προκύπτει από το ερωτηματολόγιο με το οποίο επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της  ενόψει του 1ου Συνεδρίου της τον επόμενο μήνα (6-9 Απριλίου).

  Συγκεκριμένα η διατύπωση της εν λόγω ερώτησης είναι η εξής:

  "Συμμετέχετε σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες)". 

  Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη της να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήσεις, όπως αν θεωρούν ότι πρέπει να νομιμοποιηθεί η κάνναβη ή αν πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση. 

  Στη συνέχεια ερωτώνται αν θα συμμετείχαν σε δράσεις αλληλεγγύης προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ή αν λαμβάνουν μέρος σε πορείες και συγκεντρώσεις και ειδικότερα σε διαδηλώσεις στις οποίες θα εκδηλώνονταν βίαια επεισόδια. 

  Οι ερωτήσεις επεκτείνονται και στο θέμα των καταλήψεων, με ερωτήσεις όπως αν θα συμμετείχαν σε καταλήψεις κτιρίων με στόχο την περίθαλψη, φροντίδα μειονοτικών κοινωνικών ομάδων (στέγαση προσφύγων, κοινωνικό φροντιστήριο μεταναστών κλπ), ή σε καταλήψεις συμβολικών στόχων όπως γραφεία πολιτικών, κομματικά γραφεία, τραπεζικά καταστήματα.

  Επίσης τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να απαντήσουν αν θα λάμβαναν μέρος σε βίαιη αντιμετώπιση ρατσιστικών ομάδων.

  Τέλος, εντύπωση προκαλεί και το ερώτημα αν "για μερικά εγκλήματα χρειάζεται να ισχύει η θανατική ποινή".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ