ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:23
"Οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. Οι προτάσεις είναι προς όφελος της Ελλάδας, προς όφελος του ελληνικού λαού. Όπου υπάρχει βούληση υπάρχει ένας δρόμος", δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Pierre Moscovici, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο Moscovici διευκρίνισε πως τo κενό που απομένει στις θέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι σχετικά περιορισμένο. "Μέχρι χθες το βράδυ εργαζόμασταν Οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν. Το Eurogroup θα εξετάσει την κατάσταση", είπε.
Σύμφωνα με τον Επίτροπο, θέση της Επιτροπής είναι ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, ανήκει στην Ευρωζώνη, αλλά παράλληλα η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει σε αξιόπιστες και συμπαγείς μεταρρυθμίσεις. "Το θέλουμε ακόμη, αυτός είναι ο σκοπός μας. Πρώτα οι Θεσμοί θα παρουσιάσουν την κατάσταση. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση με τον κ. Βαρουφάκη", είπε ο Moscovici και παραδέχτηκε ότι θα είναι δύσκολα σήμερα.
Τo Εurogroup πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εξετάσει αν η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι ακόμα εφικτή δήλωσε.