Πέμπτη, 27-Οκτ-2016 19:36
Σε μικτό έδαφος "τερμάτισαν" οι ευρωαγορές μετά το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων
Με μικτά πρόσημα "τερμάτισαν" οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους σε μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα και μετά από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης ανάπτυξη στη Βρετανία, αλλά και καθώς το Brent διαμορφώθηκε πάνω από τα 50 δολάρια.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτες Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01% στις 341,71 μονάδες, μετά από διακυμάνσεις μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους. Στη διάρκεια της ημέρας, ο δείκτης κατάφερε να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών, ενώ οι επενδυτές εστίασαν στα τελευταία μεγέθη που ανακοίνωσαν οι διάφορες εταιρείες.
Η Nokia σημείωσε "βουτιά" 7,46%, μετά από τις ζημίες που ανακοίνωσε, η ABB έχασε 6,59%, έπειτα από τη πτώση στα έσοδα γ’ τριμήνου. Πάντως, η Deutsche Bank κέρδισε 0,60% μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη, ενώ η Barclays έκλεισε με κέρδη 4,79%, ύστερα από την επίσης καλύτερη κερδοφορία.
Στους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,41%, λίγο κάτω από τις 7.000 μονάδες, ήτοι στις 6.986,57 μονάδες, καθώς η οικονομία της Βρετανίας απεδείχθη περισσότερο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν, με το ΑΕΠ να διευρύνεται κατά 0,5%, στο γ’ τρίμηνο. Εντούτοις, υπήρξε υποχώρηση από την ανάπτυξη 0,7% του β’ τριμήνου. Η λίρα, αν και σημείωσε ράλι αρχικά, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα κέρδη, τα οποία γρήγορα και παρέδωσε.
Στις υπόλοιπες αγορές, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,02%, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,07%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,84%, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,26% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώθηκε 0,48% υψηλότερα.