Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 16-Μαρ-2016 10:34

    Μετριάζει τα κέρδη της η Ευρώπη ενόψει Fed

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:00

    Mε θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική. Με τους επενδυτές να μην περιμένουν μία αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, κρατούν θετική στάση αναμονής για τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμώντας ότι η Fed θα προχωρήσει σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής αργότερα μέσα στο 2016.

    Οι μετοχές της Deutsche Boerse άνοιξαν με κέρδη 1,2% μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσής της με το London Stock Exchange Group, οι μετοχές του οποίου άνοιξαν στο +0,8%.

    Η πλειονότητα των επενδυτών εκτιμά ότι η Janet Yellen θα λάβει την απόφαση της αύξησης των επιτοκίων αργότερα φέτος και ειδικότερα δύο φορές ακόμα μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.

    Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 παραμένει σταθερός στις 340,68 μονάδες. Στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,52% στις 9.984 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 6.149 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,15% στις 4.481 μονάδες.

    Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,14%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,23%, ο ελβετικός SMI κινείται πτωτικά κατά 0,28% και ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 1,56%.

    Στο μέτωπο της οικονομίας, άλμα 14% κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο. Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν στα 1,06 εκατ. οχήματα τον Φεβρουάριο από 924.534 οχήματα κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA. Πρόκειται για τις καλύτερες πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ από το 2008.

    Οι κατασκευές ανά την ευρωζώνη αυξήθηκαν τον Ιανουάριο, αποτυπώνοντας μια περίοδο ασυνήθιστα ήπιων καιρικών συνθηκών και μια ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι να επενδύσουν μετά από χρόνια επιφυλακτικότητας. Τα στοιχεία εμφανίζουν μια αύξηση των κατασκευών και ακολουθούν αντίστοιχα ισχυρά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, υποδεικνύοντας έναν βαθμό ανθεκτικότητας στην επιβράδυνση της ανάπτυξης σε άλλους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας.

    Συρρίκνωση παρουσίασε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιανουάριο ενώ η αύξηση παρουσίασαν και οι μισθοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, σημάδια που δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά το ζοφερό outlook για την οικονομία. Οι άνεργοι της χώρας μειώθηκαν κατά 28.000 στο τρίμηνο μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,2%, εξαιρουμένων των bonus από 2% στους προηγούμενους δύο μήνες.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ