Πέμπτη, 01-Σεπ-2011 11:01

Alapis: Γνωστοποίηση αλλαγής σύνθεσης διοικητικού συμβουλίου

Αθήνα, Ελλάδα. Η ALAPIS ΑΒΕΕ (εφεξής «ALAPIS» ή «Εταιρεία») γνωστοποιεί τις αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (εφεξής «Δ.Σ.»). Συγκεκριμένα, στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της 31ης Αυγούστου 2011: α) Παραιτήθηκε ο κος Mario Al-Jebouri και ο κος Νίκος Μουρκογιάννης εξελέγη ως εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. για το υπόλοιπο χρόνο της θητείας του, β) σε συνέχεια της προαναφερόμενης αντικατάστασης, παραιτήθηκε ο κος Στυλιανός Κυμπαρίδης από μέλος του Δ.Σ. και από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και ο κος Νίκος Μουρκογιάννης εξελέγη ως εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος. Το Δ.Σ. ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει προσεχώς προκειμένου να εκλέξει πέμπτο μέλος, σε αντικατάσταση του κου Στυλιανού Κυμπαρίδη.

Το Δ.Σ. μετά τις παραπάνω αντικαταστάσεις ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, ορίζοντας τα μέλη του, σύμφωνα με το Ν. 3016/2002, ως εξής:

1. Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης του Ιωάννου, Πρόεδρος του Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος.

2. Νίκος Μουρκογιάννης του Γεωργίου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.

3. Ευρυδίκη Γεωργακάκη του Κίμωνα, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

4. Νικόλαος Καραντάνης του Κωνσταντίνου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Αυτοκράτορος Νικολάου 2, 176 71 Αθήνα, Ελλάδα Σελίδα 2 από 2

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Νίκος Μουρκογιάννης, εκπροσωπεί και δεσμεύει την Εταιρεία υπογράφοντας υπό την σφραγίδα της Εταιρείας. Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 10.05.2012.

Ο κ. Μουρκογιάννης, Διευθυντής Στρατηγικών Ανασυγκροτήσεων της εταιρείας Roland Berger Strategy Consultants GmbH, είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο στον τομέα της Στρατηγικής. Έχει εμπειρία πάνω από 25 χρόνια σαν Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Σύμβουλος εταιρειών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Ο κ. Μουρκογιάννης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Harvard Business School ενώ έχει επίσης σπουδάσει Πολιτική Οικονομία και Κυβερνητική στο Kennedy School of Government του Harvard, αφού έλαβε πριν πτυχίο νομικής (LLB) από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί για την εταιρεία Monitor επί 12 συναπτά έτη, όπου ανελίχθηκε στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου των δραστηριοτήτων της Monitor σε Ευρώπη, Αφρική και Ευρασία.

Η πολυετής εμπειρία του κ. Μουρκογιάννη σε θέματα στρατηγικής διοίκησης και αναδιάρθρωσης με τη στήριξη ενός από τους μεγαλύτερος συμβούλους παγκοσμίως και τον μεγαλύτερο σε θέματα αναδιάρθρωσης διεθνώς, τη Roland Berger, αποτελούν τα εχέγγυα για την ανάκαμψη της Alapis. Ο κ. Μουρκογιάννης θα συνεισφέρει ουσιαστικά με τη δυναμική του παρουσία ως ειδικός σε θέματα αναδιάρθρωσης στην ηγεσία του ομίλου Alapis.

Με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Νίκος Μουρκογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές ότι η Alapis χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, των προμηθευτών της, των τραπεζών και των μετόχων της. Η Ελλάδα δικαιούται και χρειάζεται μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων φαρμάκων».