Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Φεβ-2018 18:34

  Ανακοινώθηκαν οι εκτιμητές για τις νέες αντικειμενικές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ανακοινώθηκαν οι εκτιμητές για τις νέες αντικειμενικές

  Υπεγράφη η υπουργική απόφαση με την οποία ορίζονται οι πιστοποιημένοι εκτιμητές οι οποίοι θα προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών τις νέες τιμές ζώνης για όλη την επικράτεια. Πρόκειται για έναν πολύ μακρύ κατάλογο με φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα.

  Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται και τυπικά η διαδικασία για τον καθορισμό του μηχανισμού υπολογισμού των τιμών ζώνης που θα προταθούν στο υπουργείο Οικονομικών. Οι εκτιμητές θα πρέπει να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν, όπως τιμές ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, μεταβιβάσεις στις εφορίες, αγγελίες πώλησης και να υπολογίσουν τις νέες τιμές ζώνης. Αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 20 ημερολογιακών ημερών.

  Σημειώνεται ότι η προθεσμία που προβλέπεται στο μνημόνιο για την επικαιροποίηση των τιμών ζώνης είναι η 31η Μαρτίου, η οποία όμως είναι ήδη πολύ δύσκολο να τηρηθεί. Σύμφωνα με όσα προβλέπει το μνημόνιο ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα υπολογιστεί με τις νέες τιμές ζώνης αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να μην μειωθεί το ποσό που φέρνει ο φόρος στα κρατικά ταμεία.

  Η σχετική απόφαση στη διπλανή στήλη

  Σπύρος Δημητρέλης 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων