Τρίτη, 09-Ιαν-2024 08:32
Οι solid state μπαταρίες αντέχουν πάνω από 300.000 χλμ.

Άλλη μια εταιρεία μπαίνει δυναμικά στο χώρο των solid state μπαταριών και έρχεται να προστεθεί στην Toyota που αναζητά εδώ και καιρό λύσεις πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά και την ΝΙΟ που έχει υποσχεθεί πως θα προσπαθήσει να έχει τέτοιες μπαταρίες μέσα στο 2023.
Ένα από τα εμπόδια στην ανάπτυξη των solid state μπαταριών είναι η ανθεκτικότητα, αλλά ο όμιλος Volkswagen στις τελευταίες δοκιμές του με μια κυψέλη μπαταρίας στερεάς κατάστασης που παρείχε η αμερικανική νεοφυής εταιρεία QuantumScape, φαίνεται ότι ξεπέρασε αυτή την πρόκληση.
Ο Όμιλος VW, μέσω της εταιρείας μπαταριών PowerCo, ολοκλήρωσε με επιτυχία περισσότερους από 1.000 κύκλους φόρτισης της κυψέλης μπαταρίας της QuantumScape, οι οποίοι, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, αντιστοιχούν σε συνολική απόσταση άνω των 310.000 χιλιομέτρων για ένα τυπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ή πολύ περισσότερο από τη μέση διάρκεια ζωής ενός οχήματος, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος κίνησης.
Σύμφωνα με τον Όμιλο, η κυψέλη μόλις και μετά βίας φάνηκε να εξασθενεί και εξακολουθούσε να έχει το 95% της χωρητικότητάς της (ή της διατήρησης της ενέργειας εκφόρτισης) στο τέλος της δοκιμής, ξεπερνώντας έτσι την τυπική απαίτηση της βιομηχανίας του 80%. Η δοκιμή, η οποία διήρκεσε αρκετούς μήνες, πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο μπαταριών της PowerCo στο Salzgitter της Γερμανίας.
Το VW Group δήλωσε ότι η κυψέλη πληρούσε επίσης και άλλες απαιτήσεις για την ικανότητα ταχείας φόρτισης, την εκφόρτιση, την ασφάλεια και άλλα. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι το επόμενο βήμα στο δρόμο προς την παραγωγή θα είναι η ανάπτυξη της διαδικασίας κατασκευής για την παραγωγή του κυττάρου σε κλίμακα, κάτι που αποτελεί άλλη μια πρόκληση για την ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης.
Ο όμιλος VW έχει στο παρελθόν αφήσει να εννοηθεί ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα είναι έτοιμες για παραγωγή στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Μερικοί από τους στόχους απόδοσης που έχει επίσης υπαινιχθεί η αυτοκινητοβιομηχανία περιλαμβάνουν 30% μεγαλύτερη εμβέλεια από τις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου και τη δυνατότητα φόρτισης στο 80% της χωρητικότητας σε μόλις 12 λεπτά.
Πηγή: topgeargreece.gr
O Max Verstappen με μια ακόμη ονειρική εμφάνιση κατέκτησε την 3η του νίκη στην Μόντσα και κράτησε πίσω του και τις δύο McLaren που κυριαρχούν στην φετινή F1.
Οι turbo διασταυρώσεις έρχονται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η κίνηση στις παραδοσιακές πλατείες των μεγάλων πόλεων. Δείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.
Μια γιγαντιαία οθόνη με πάνω από χίλια LED και ελάχιστα φυσικά κουμπιά, είναι η νέα προσέγγιση της Mercedes στην ιδέα του premium αυτοκινήτου και μας την παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Μόναχο.
Η Warner Bros δημοσίευσε video από τις δραματικές σκηνές και τα επικίνδυνα stunts της ταινίας F1 με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt.
Από τον Σκαραβαίο μέχρι τον KITT, αυτά είναι τα αυτοκίνητα που είναι πιο γνωστά με τα παρατσούκλια τους, παρά με τα ονόματα που τους έδωσαν οι εταιρείες τους.
Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα εργοστάσιο σε μια γειτονιά της Long Beach, που κατασκεύαζε καρότσες, θα οδηγούσε την Toyota στην κορυφή της αγοράς pickup στις ΗΠΑ;
Με δραματικό φινάλε και μάχη μεταξύ του Max Verstappen και του Lando Norris ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές για το F1 Grand Prix Ιταλίας στην Μόντσα.
Εικοσιπέντε χρόνια μετά το scooter BMW C1, η βαυαρική εταιρεία παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του αστικού δίτροχου με κλωβό ασφαλείας που δεν απαιτεί από τον αναβάτη του να φορά κράνος και προστατευτικό...
Μια τυχαία ανακάλυψη από χρήστες του Reddit, ανέδειξε την ύπαρξη μιας λειτουργίας στο νέο Tesla Model Y Performance που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο σε σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε αυτοψία στον Ε65, από Καλαμπάκα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας στα Γρεβενά, δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.
Το νέο ηλεκτρικό sedan της Volvo είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας που διαθέτει αρχιτεκτονική δομή φόρτισης 800V.
Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.
Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.
Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...
Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.