22:48 12/12
Μυθική προσφορά εξαγοράς της Γιουβέντους από την Tether – Επενδύει 1 δισ. ευρώ
Δεσμευτική πρόταση πλήρως καταβαλλόμενη σε μετρητά προς την Exor για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της.
Η Intesa Sanpaolo ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη εξαγορά των "καλών assets" της Banca Popolare di Vicenza και της Veneto Banca, θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο περίπου 600 υποκαταστημάτων και την αποχώρηση –σε εθελοντική βάση- περίπου 3.900 υπαλλήλων.
Η Ιταλία ξεκίνησε την εκκαθάριση των δύο προβληματικών περιφερειακών τραπεζών την Κυριακή, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να κοστίσει στο δημόσιο μέχρι και 17 δισ. ευρώ και θα αφήσει τα καλά assets των πιστωτικών ιδρυμάτων στα χέρια της Intesa, της μεγαλύτερης τράπεζας λιανικής της χώρας.
Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η κυβέρνηση συνέταξε ένα έκτακτο διάταγμα για τη λύση των δύο τραπεζών, οι οποίες κατέρρευσαν μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης και φτωχού δανεισμού.
Το διάταγμα θα πρέπει να γίνει νόμος από το κοινοβούλιο μέσα σε 60 ημέρες.
Η κυβέρνηση θα πληρώσει 5,2 δισ. ευρώ στην Intesa, και θα της δώσει εγγυήσεις μέχρι και 12 δισ. ευρώ, ώστε να αναλάβει τα απομεινάρια των τραπεζών.
Η Intesa ανακοίνωσε σήμερα ότι η σύμβαση που είχε υπογράψει για την εξαγορά θα γινόταν άκυρη εάν το διάταγμα δεν μετατρεπόταν σε νόμο ή ένα τροποποιούνταν με έναν τρόπο που θα καθιστούσε τη συμφωνία πιο ακριβή για το πιστωτικό ίδρυμα.