Τετάρτη, 09-Νοε-2016 14:17
"Λουκέτο" επ' αόριστον σε όλα τα πρωταθλήματα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:33
"Λουκέτο" επ' αόριστον σε όλη την αγωνιστική δραστηριότητα στην Ελλάδα βάζει η FIFA μετά την χθεσινή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργου Μπίκα, στη Χαλκιδική.
Το χθεσινό περιστατικό φαίνεται πως αποτέλεσε την "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδία, επισημαίνεται ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το σπίτι του αρχιδιαιτητή.
Η απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων ελήφθη σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κώστα Κουτσοκούμνη.
Η σχετική ανακοίνωση: "Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της. Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο. Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA".
Ο Γ. Βασιλειάδης στηρίζει την απόφαση
Για την απόφαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ για αναστολή διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γεώργιος Βασιλειάδης.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, "επαναλαμβάνει ότι η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του Κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της.
Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας.
Η Πολιτική Ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί".