ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00:04

Ανώνυμες πηγές που επικαλείται το CNBC ισχυρίζονται πως το Twitter έχει γίνει αποδέκτης έκφρασης ενδιαφέροντος για εξαγορά από εταιρείες-γίγαντες του τεχνολογικού χώρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που το αμερικανικό δίκτυο περιγράφει ως γνώστες του ζητήματος, το ΔΣ του δημοφιλέστατου κοινωνικού δικτύου επιθυμεί μια τέτοια συμφωνία.

Όπως μετέδωσε το CNBC, δεν τίθεται θέμα άμεσης συμφωνίας, ωστόσο μπορεί να δεχτεί άμεσα επίσημη προσφορά, καθώς έχουν υπάρξει συζητήσεις με πιθανούς μνηστήρες, που περιλαμβάνουν την Google και την Salesforce.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν αργότερα οι Financial Times επίσης επικαλούμενες πηγές, προσθέτοντας ότι τη διερεύνηση για ενδιαφερόμενους, εκ μέρους του Twitter την έχει αναλάβει η Goldman Sachs, ωστόσο προσθέτουν πως δεν έχει αποδόσει καρπούς η ενέργεια. Υπενθυμίζεται πως η Goldman είχε αναλάβει και την πρώτη δημόσια προσφορά του Twitter στο ταμπλό της Wall Street, ενώ η πορεία της μετοχής είχε χάσει τεράστιο μέρος της αξίας του λίγους μήνες αργότερα, από τα 69 δολάρια στα 29.

Οι FT επίσης επικαλέστηκαν αναλυτές που ισχυρίζονται πως υπάρχει ενδιαφέρον για το Twitter από κολοσσούς των media όπως η Fox, η Comcast, το CBS και η Disney.

Τόσο η Goldman, όσο και το Twitter - αλλά και οι Google και Salesforce - αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Άμεση ήταν η αντίδραση της μετοχής του Twitter που κινήθηκε από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στο +20%, κλείνοντας την ημέρα στο +21,45%, με ρεκόρ στον όγκο συναλλαγών.


Την είδηση ουσιαστικά επιβεβαίωσε νωρίτερα ο επικεφαλής ψηφιακών υπηρεσιών της Salesforce, Vala Afshar, με ένα... tweet, όπου πλέκει το εγκώμιο του κοινωνικού δικτύου.
 

Μετά το όργιο φημών ο κ. Afshar έσπευσε να τις διαψεύσει  με δεύτερο tweet, λέγοντας πως συχνά μιλά για το Twitter επειδή "απλά το αγαπώ" και ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις.


Ωστόσο ήδη εκφράζονται αμφιβολίες, δεδομένης της απόδοσης της μετοχής της Salesforce στο ταμπλό φέτος, αν η εταιρεία έχει αρκετά χρήματα για μια τέτοια εξαγορά.