ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:27

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Εντείνει ώρα με την ώρα την αντιπολιτευτική της αντεπίθεση κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων η Νέα Δημοκρατία, με προμετωπίδα της το διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πριν λίγα λεπτά, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, βρέθηκαν στο Άρειο Πάγο και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες.

Σύμφωνα με πηγές της οδού Πειραιώς, η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και αφορά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών συνολικά. Δηλαδή, τη διενέργεια της δημοπράτησης, καθώς και τα πόθεν έσχες.

Πιο αναλυτικά, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Τζαβάρας και Χαράλαμπος Αθανασίου, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά, όπου επισημαίνεται ότι η Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού παραβίασε το καθήκον της "προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καταβάλει τα ποσά της προσφοράς του ή σκόπιμα λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία, με βάση την προκήρυξη, δεν έπρεπε και δεν μπορούσε να λάβει υπόψη”.

Όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά του κόμματος της αξιωματικής; αντιπολίτευσης "η ανωτέρω Επιτροπή ψευδώς βεβαίωσε ότι διενήργησε τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών μέσων του Καλογρίτσα με βάση τους όρους της προκήρυξης, αφού είναι σαφές ότι δεν ενήργησε τέτοιο έλεγχο”.

Για το τέλος της αυταπάτης έκανε λόγο , στη δήλωσή του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας.

"Τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν. Η Νέα Δημοκρατία, ορκισμένη να υποστηρίζει τη διαφάνεια, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά δια των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου ένας έωλος διαγωνισμός να τύχει μεγαλύτερης διερεύνησης. Εμείς πιστεύουμε ότι όλα πρέπει να βρεθούν στο φως. Είναι υποχρέωσή μας, είναι υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, είναι υποχρέωση απέναντι στη Δημοκρατία”, σημείωσε, ενώ ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε "τεράστιο σκάνδαλο” το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και ανέφερε πως η οδός Πειραιώς ζητάει να ελεγχθούν οι τυχόν τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις της Επιτροπής, του γραμματέα, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία και τα οποία "ξεκάθαρα μαρτυρούν” ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες είναι από ανύπαρκτος, έως εντελώς πλημμελής. "Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει άμεσα πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης. Είναι η αφετηρία και το έναυσμα, η κατάθεση της δικής μας μηνυτήριας αναφοράς, προκειμένου αυτή η υπόθεση, με απόλυτη διαφάνεια, με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο, να διερευνηθεί και να αξιολογηθεί ποινικά”, επεσήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε στα "Σχετικά αρχεία" την μηνυτήρια αναφορά της Ν.Δ.