Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός αναρριχόμενος σε νέο υψηλό δύο ετών, ενώ το ασήμι πέτυχε την έκτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση αγγίζοντας τα 20 δολάρια την ουγγιά.
Το πολύτιμα μέταλλα έχουν επωφεληθεί από το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατείς τις διεθνείς αγορές στην σκιά του Brexit. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μάλιστα, ο χρυσός επέκτεινε τα κέρδη του στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που έδειξαν πως τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα για αρκετό καιρό ακόμα.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 8,4 δολάρια ή 0,6% στα 1.367,10 δολάρια την ουγγιά, ήτοι στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2014.
Ακόμα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε το ασήμι που έκλεισε πάνω από τα 20 δολάρια την ουγγιά για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2014.