09:15 13/12
Κρίστιαν Χατζημηνάς: "Συμβόλαιο-ορόσημο" για την Theon η νέα ανάθεση OCCAR με ανεκτέλεστο κοντά στα 2,4 δισ. ευρώ
Η σύμβαση αγορά την προμήθεια 100.000 συστημάτων νυχτερινής όρασης για το γερμανικό στρατό.
Διπλασιασμό των λειτουργικών κερδών της αναμένει η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών RWE, η οποία είχε ανακοινώσει κέρδη 186 εκατ. ευρώ το 2014.
Για να επιτύχει αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της εταιρείας, η RWE αποφάσισε να επενδύσει περισσότερο σε φωτοβολταϊκά projects, να εισέλθει σε νέες αγορές και να προχωρήσει ακόμα και σε εξαγορές νέων επιχειρήσεων.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε απάντηση της διατήρησης αποστάσεων από τη Γερμανίας προς τον χώρο της πυρηνικής ενέργειας, αλλά και με δεδομένη τη νέα κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ενέργειας, με τις συνεχείς πιέσεις στον χώρο του πετρελαίου.
Παράλληλα, η RWE ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει τις επιχειρήσεις της στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας και τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κάτω από μία νέα εταιρεία.