Συνεχης ενημερωση
Η επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών πιέζει την παγκόσμια οικονομία, με την ανάκαμψη να επιβραδύνει περαιτέρω διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, όπως αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τελευταία του έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook).
Ειδικότερα, το ΔΝΤ μείωσε την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,1% αυτό το έτος από 3,3% στην πρόβλεψη του περασμένου Ιουλίου. Για το 2016 τοποθετεί την ανάπτυξη στο 3,6% από 3,8% προηγουμένως.
Η επιβράδυνση της Κίνας και η επακόλουθη βουτιά των τιμών στα εμπορεύματα έχουν αποκαλύψει σημαντικές αδυναμίες στις αναδυόμενες αγορές, προειδοποιεί το Ταμείο το οποίο υποβάθμισε την εκτίμηση του για την ανάπτυξη στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές στο 4% το 2015 από 4,2% στις εκτιμήσεις του Ιουλίου.
Αυτός είναι ο πέμπτος διαδοχικός χρόνος με την ανάπτυξη να υποχωρεί και ένα επίπεδο σχεδόν στο μισό από το ρυθμό που είχε καταγράψει το ΔΝΤ πριν από έξι χρόνια.
Η μέτρια ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείας και η αδύναμη ανάκαμψη στην Ευρωζώνη δεν έχουν καταφέρει να αντισταθμίσουν την υποχώρηση της δραστηριότητας στις αναδυόμενες αγορές.
"Έξι χρόνια μετά την έξοδο της παγκόσμιας οικονομίας από τη μεγαλύτερη και βαθύτερη μεταπολεμική ύφεση, παραμένει άπιαστη η επιστροφή σε μια ισχυρή και συγχρονισμένη παγκόσμια επέκταση", δήλωσε ο Maurice Obstfeld, ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ κράτησε την προηγούμενη πρόβλεψη του για επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα στο 6,8% το 2015 από 7,3% το 2014 και περαιτέρω επιβράδυνση το 2016 στο 6,3%.
Για τις ΗΠΑ προβλέπει ενίσχυση της ανάπτυξης από 2,4% το 2014 στο 2,6% το 2015 και 2,8% το 2016. Σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Ιουλίου, το Ταμείο αύξησε την εκτίμηση του για το 2015 κατά 0,1% και μείωσε την εκτίμηση του για το 2016 κατά 0,2%.
Για την Ευρωζώνη, το Ταμείο βλέπει ενίσχυση της ανάπτυξης από 0,9% το 2014 στο 1,5% το 2015 και 1,6% το 2016, αφήνοντας αμετάβλητη την εκτίμηση του για το 2015 και κόβοντας κατά 0,1% την εκτίμηση του 2016.
Για την Ιαπωνία το Ταμείο μείωσε τις προηγούμενες προβλέψεις του κατά 0,2% για το 2015 και το 2016 τοποθετώντας την ανάπτυξη στο 0,6% και 1,0% αντίστοιχα από -0,1% το 2014.
-
00:05 Οι φόβοι των Αμερικανών στρέφονται προς το εσωτερικό
-
00:05 Μην πυροβολείτε τη Σαντορίνη και τη Μύκονο
-
00:05 4,3 δισ. λόγοι να κοιτάς αυτή τη μετοχή
-
00:04 Το κλείσιμο -"shutdown"- της κυβέρνησης στις ΗΠΑ
-
00:04 Από τη Συμπεριφορά στην Ηγεσία – Μια Νέα Οπτική για τους Επικεφαλής των Επιχειρήσεων
-
00:04 O Ζελένσκι χάνει στις δημοσκοπήσεις την Προεδρία από τους Στρατηγούς του
-
00:03 Η Ελλάδα των πολλών ωρών δουλειάς και των λίγων αποτελεσμάτων
-
00:02 Βαδίζουμε καλά;
-
00:01 Το πρώτο Έθνος-Κράτος στην Ευρώπη
-
00:01 Η μόνη οδός λογικής για την ηλεκτρική ενέργεια
-
Μπόνους ως 10 χρόνια στη σύνταξη από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με "ένσημα" του ΟΓΑ - Ποιοι ωφελούνται
-
Η παραδοσιακή αντιπαλότητα της Ρωσίας προς την Ελλάδα
-
Κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί - Φορολογική και νομική μεταχείριση κατά τη ζωή και μετά θάνατον
-
Σάλος στην Τουρκία: Ο Αμερικανός πρέσβης σε φωτογραφία με Κούρδους και την Αλεξανδρέττα "δώρο" στη Συρία
-
Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε τροπολογία του Γ. Μανιάτη για υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης αγροτικών προϊόντων
-
Profile: Πόσο κοντά είναι τα €20;
-
FT: Το ΝΑΤΟ εξετάζει "ένοπλη απάντηση" στον υβριδικό πόλεμο του Πούτιν - Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
-
Πόσες λίρες αγοράζουν οι Έλληνες – Πώς έχει επηρεάσει το ράλι της τιμής του χρυσού
-
Πώς ο πόλεμος πυροδότησε δημογραφική κρίση στη Ρωσία
-
Goldman Sachs: "Ταύρος" για τις αναδυόμενες αγορές, έρχεται ισχυρό year-end ράλι – Στις 2.300 μονάδες "βλέπει" το Χ.Α.
-
Πριονίζοντας το κλαδί που καθόμαστε (95)
-
Η παραδοσιακή αντιπαλότητα της Ρωσίας προς την Ελλάδα (89)
-
Συγκάλυψη σκανδάλων και προστασία έκνομων κυβερνητικών στελεχών οδηγεί σε πολιτική απαξίωση (58)
-
FT: Το ΝΑΤΟ εξετάζει "ένοπλη απάντηση" στον υβριδικό πόλεμο του Πούτιν - Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι (28)
-
Σάλος στην Τουρκία: Ο Αμερικανός πρέσβης σε φωτογραφία με Κούρδους και την Αλεξανδρέττα "δώρο" στη Συρία (16)
-
Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς για τη Γάζα: Απελευθέρωση 20 ομήρων - Τι προβλέπει η πρώτη φάση εκεχειρίας (14)
-
Πόσες λίρες αγοράζουν οι Έλληνες – Πώς έχει επηρεάσει το ράλι της τιμής του χρυσού (14)
-
Αδ. Γεωργιάδης: Τα Τέμπη ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν προσφέρεται για τυμβωρυχία και πολιτική εκμετάλλευση (12)
-
Profile: Πόσο κοντά είναι τα €20; (10)
-
Βουλή: Ένταση μεταξύ Αδ. Γεωργιάδη και Π. Πέρκα για το Flotilla- "Γιατί λέτε ότι σας απήγαγε το Ισραήλ; Για selfie πήγατε" (8)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
