Συνεχης ενημερωση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:37
"Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε συμφωνία την Δευτέρα. Ούτε την Τετάρτη ούτε την Παρασκευή, δεν βλέπω τα πραγματικά στοιχεία που να με κάνουν να πιστεύω κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω συμφωνία ούτε την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει μεγάλη και σημαντική απόσταση με τους δανειστές", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά" o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.
"Αν το σκεφτώ ορθολογικά δεν μπορεί παρά να είναι σημαντική η απόσταση που υπάρχει. Η ανάπτυξη που θα έχουμε φέτος θα σχετικά είναι χαμηλή και αυτό δημιουργεί αμέσως ένα δημοσιονομικό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει καλυφτεί με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας. Και αυτό όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης δήλωσε βαθύτερα προβληματισμένος από την επιλογή της κ. Παναρίτη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ζήτησε να επανεξεταστεί η τοποθέτησή της. "Με ξάφνιασε αυτή η επιλογή δεν την περίμενα, θεωρώ ότι θα δημιουργήσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπω πως θα προωθήσει την γενικότερη υπόθεση της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή. Η τοποθέτηση αυτή ήταν προβληματική από την πρώτη στιγμή".
Παράλληλα διαμήνυσε στην Κυβέρνηση ότι η ψήφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές θα πρέπει να συναρτάται από το αν συνάδει με όσα είπε το κόμμα του προεκλογικά.: "Οι όροι της συμφωνίας να είναι συμβατά με το πρόγραμμα μας. Αυτό πρέπει να είναι το κεντρικό στοιχείο οποιασδήποτε συμφωνίας".
Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένοι αλλά θα πρέπει να διαβουλευτούν με τον λαό γιατί η νομιμοποίηση των βουλευτών προκύπτει πάντα από την βούληση του λαού.
-
21:08 Τράπεζα Πειραιώς: Την απορρόφηση της Πειραιώς Financial Holdings ενέκρινε η ΓΣ
-
21:00 Citi: Overweight στις μετοχές το 2026 – Η φούσκα της ΑΙ υπάρχει και μεγαλώνει, αλλά δεν θα σκάσει ακόμη
-
20:55 Φάρατζ: Ξέρω πόσο απογοητευμένος έχει υπάρξει ο Τραμπ από τον παραλογισμό του Πούτιν - Κακή η πρόταση που δόθηκε στην Ουκρανία
-
20:37 Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες με νέες κινητοποιήσεις από Δευτέρα - "Ετοιμάζεται" και η Κρήτη
-
20:34 Reuters: Αυστηρό τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Ευρώπη για να αναλάβει το κύριο βάρος της άμυνας στο ΝΑΤΟ
-
20:26 Στον Τραμπ το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA - "Από τις μεγαλύτερες τιμές, έσωσα εκατομμύρια ζωές"
-
20:24 Καντίροφ: Ουκρανικό drone έπληξε το Γκρόζνι,
-
20:15 Ο Τραμπ θα συζητήσει εμπόριο και μεταναστευτικό με Κάρνεϊ και Σέινμπαουμ
-
20:10 Δ. Παπαστεργίου από Βρυξέλλες: Στόχος μια πιο ψηφιακή, πιο αποτελεσματική και πιο στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη
-
20:03 Κόκκινα ταμπλό στην Ευρώπη εν όψει Fed
-
Τομ Μπαράκ: Η Τουρκία πλησιάζει στην απομάκρυνση των S-400 και στην επιστροφή στα F-35
-
Τι δεν κατάλαβαν οι βιαστικοί επενδυτές ενός ομίλου που συγκροτεί προφίλ μεγάλου νικητή
-
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία - Διαδηλώσεις μαθητών σε όλη τη χώρα
-
Ποια είναι η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης των Ελλήνων και ποια τα επίσημα όρια – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπ. Εργασίας
-
Live: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Byron τις επόμενες ώρες - Η χειρότερη κακοκαιρία στην Αττική για το 2025
-
Ρωσία: Ο απεσταλμένος του Πούτιν καταφέρεται εναντίον του καγκελαρίου Μερτς - Κάνει λόγο για "πεισματική βλακεία"
-
Οι ΗΠΑ πιέζουν την ΕΕ να μην χρησιμοποιήσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για βοήθεια στην Ουκρανία
-
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
-
Ουκρανία: Κατέστρεψε μαχητικό MiG-29 και σταθμό ραντάρ της Ρωσίας στην Κριμαία
-
Γολγοθάς ήταν αυτό, όχι Ιθάκη
-
Γολγοθάς ήταν αυτό, όχι Ιθάκη (176)
-
Ποια είναι η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης των Ελλήνων και ποια τα επίσημα όρια – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπ. Εργασίας (23)
-
ΗΠΑ - Στρατηγική Εθνικής Άμυνας: Προειδοποιεί για "πολιτισμική εξάλειψη" της Ευρώπης (10)
-
Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση στην πίεση από τα αγροτικά μπλόκα (9)
-
ΗΠΑ: Πλήγμα του στρατού εναντίον σκάφους στον Ειρηνικό το οποίο φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά - 4 νεκροί (9)
-
Με 2% έτρεξε η ανάπτυξη του ΑΕΠ το γ' τρίμηνο - Η εικόνα σε επενδύσεις, κατανάλωση και εξαγωγές (6)
-
Μ. Καρυστιανού: Ένα κίνημα πολιτών θα φέρει τη λύση στην Ελλάδα - Δεν ξέρω αν θα βγω μπροστά (6)
-
Τομ Μπαράκ: Η Τουρκία πλησιάζει στην απομάκρυνση των S-400 και στην επιστροφή στα F-35 (5)
-
Κ. Μητσοτάκης: "Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα" - Τι είπε για Τουρκία και SAFE (4)
-
Ρωσικά assets: "Καλύτερα ως διαπραγματευτικό χαρτί" για την Ουκρανία και όχι δάνειο, λέει η CEO του Euroclear (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ