Συνεχης ενημερωση
Ο Γιάνης είναι λέει τρομοκρατημένος με την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας. Κι εμείς Γιάνη μου είμαστε τρομοκρατημένοι. Από εσένα και τους συναδέλφους σου. Είστε ερασιτέχνες, είστε ανίκανοι, είστε επικίνδυνοι. Η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στην Ελλάδα είναι να σηκωθείτε να φύγετε. Η παραμονή σας στην εξουσία απειλεί σοβαρά το έθνος.
Έχουμε βαρεθεί τον Γιάνη να δίνει συνεντεύξεις σαν να πρόκειται για σταρ του σινεμά. Έχουμε βαρεθεί τους ερασιτέχνες μάγους να ξεδιπλώνουν κάθε μέρα την αλαζονεία τους στο παζάρι των παραισθήσεων. Εκείνοι που άρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα, μας λένε τώρα ότι τρομάζουν με την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας. Μάλιστα! Και ποιος τα έκανε έτσι Γιάνη; Όσοι συμμετέχουν στον θίασο των ερασιτεχνών είναι υπεύθυνοι για τα όσα έχουν συμβεί και για τα όσα πρόκειται να συμβούν. Καθαρά και ξάστερα.
Το καθημερινό show του Γιάνη, της Ζωής και των υπόλοιπων σταρ αυτού του θιάσου του τρόμου φτάνει στο τέλος του. Είτε επειδή θα ψηφίσουν ένα νέο μνημόνιο είτε γιατί δεν θα το ψηφίσουν. Μαζί με αυτό τελειώνει και το παραμύθι της ηθικής υπεροχής της αριστεράς. Οι Φλαμπουράρηδες μας έλεγαν μέχρι προχτές ότι δεν έχουν κυβερνήσει. Λάθος! Ορίστε, λοιπόν, κυβέρνησαν. Απολαύστε τους. Το καφενείο των φιλάθλων θα είχε να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Αφήστε που η μισή λαοπρόβλητη κυβέρνηση είχε στασίδι και στα ένδοξα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
Όταν παίρνεις την εξουσία υποσχόμενος ότι θα σκίσεις το μνημόνιο με ένα άρθρο και στην συνέχεια ισχυρίζεσαι ότι αυτό ήταν «σχήμα λόγου», είσαι ένας κοινός πολιτικός απατεώνας.
Πως αλλιώς μπορεί κανείς να αποκαλέσει εκείνους που ήξεραν ότι δεν μπορούν να κάνουν πράξη τα όσα υπόσχονται και παρόλα αυτά μοίραζαν πέτσινες επιταγές; Ποιος υποσχέθηκε 13ο μισθό, αύξηση των κατώτερων μισθών και άλλα; Εκτός κι αν πίστευαν ότι τα απαραίτητα χρήματα θα τα έφερνε ο Άγιος Βασίλης. Τότε αλλάζει το πράγμα...
Όχι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος γι' αυτό που μας συμβαίνει. Θέλησε και τον κορόιδεψαν. Του είπαν ότι ανακάλυψαν την μηχανή του χρόνου κι ότι θα τον επαναφέρουν την επομένη των εκλογών στο 2008 και ο ελληνικός λαός το παραμύθι αυτό το «αγόρασε». Ένας λαός που έχει μάθει να του χαϊδεύουν τα αφτιά...
Το χειρότερο όλων είναι ότι σε περίπτωση που φύγουν αυτοί, δεν υπάρχουν άλλοι για να έρθουν. Είναι κατάντια για μία χώρα που θέλει να λέει ότι είναι ο κληρονόμος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Κατάντια να μην μπορεί να βρει μία ικανή ομάδα έντιμων πολιτικών να την οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα ήρεμο λιμάνι.
Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε σε αυτή την φάση να είναι ένας πυλώνας στήριξης της Δημοκρατίας. Να παίζει τον ρόλο της σοβαρής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να παίξει σήμερα αυτό τον θεσμικό της ρόλο και η ανυπαρξία της αποθρασύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα γινόντουσαν όσα συμβαίνουν αν η Νέα Δημοκρατία στεκότανε στο ύψος των περιστάσεων.
Έγραψε κάποιος σκωπτικά στο twitter ότι όταν κάνω κριτική στον Αλέξη κάνω και στον Αντώνη. Δικαιολογείται να γράψει κάποιος κάτι τέτοιο αν είναι δίδυμος αδελφός του Σταμάτη ή του Χρύσανθου. Παλικάρια, είναι καιρός να καταλάβετε ότι δεν πείθετε! Έχετε ζυγιστεί, έχετε βρεθεί ελειποβαρείς και έχετε απορριφθεί. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την Νέα Δημοκρατία αδύναμη να «εισπράξει» από την γρήγορη φθορά της κυβέρνησης. Να το πούμε κι αλλιώς. Με μία «άλλη» Νέα Δημοκρατία θα είχαμε και μία άλλης ποιότητας κυβέρνηση. Αυτή την στιγμή, όμως, και με δεδομένη την έλλειψη αντιπολίτευσης, μπορεί ο Γιάνης να λέει ό,τι του κατέβει!
Ζούμε την εποχή που η Αλβανία αμφισβητεί τα... σύνορά μας! Που είναι η υπερήφανη πολιτική σας κύριοι; Πόσο αξιοπρεπείς νιώθουν οι Έλληνες πολίτες Πάνο Καμμένο, όταν τρώμε σφαλιάρες από τους Αλβανούς; Από τους Αλβανούς που μας οφείλουν και δεν τους οφείλουμε. Που μας οδηγείτε κύριοι Κοτζιά και Καμμένε;
Ζούμε την εποχή που ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έχει προσφέρει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς, έχει προσφέρει το μισό Αιγαίο και δεν τον καταδέχεται να τον δει ο Αμερικανός ομόλογός του. Ούτε σε συσκευασία δώρου δεν μας θέλουν Πάνο!
Ζούμε την εποχή της αναξιοπρέπειας! Μας υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και μας προσφέρουν το φθηνό θέαμα που βλέπετε καθημερινά.
Ο Γιάνης είναι τρομοκρατημένος. Τι μας λες άνθρωπέ μας; Αν εσύ είσαι τρομοκρατημένος, εμείς τι πρέπει να κάνουμε βλέποντας εσάς να «κυβερνάτε»; Να πηδάμε από τα παράθυρα;
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr
-
17:42 Πακιστάν: Δεκάδες ένοπλοι επιτέθηκαν σε τράπεζες στο Μπαλουτσιστάν
-
17:36 Σερβία: Κατηγορητήριο κατά του υπουργού Πολιτισμού για τους ουρανοξύστες του Τζάρεντ Κούσνερ
-
17:35 Πρόγραμμα 2,5 δισ. για την προστασία της Αττικής από τη λειψυδρία - Παρεμβάσεις σε δύο μέτωπα
-
17:33 Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη με "χορηγία" Eurobank
-
17:33 CNBC: Αντιδράσεις στην υποψηφιότητα του Κέβιν Χάσετ για την προεδρία της Fed λόγω στενών σχέσεων με τον Τραμπ
-
17:31 ΕΒΕΠ: Σοβαρό πλήγμα στην αγορά από τις κινητοποιήσεις των αγροτών
-
17:24 Μ. Βρετανία: Η νέα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 προειδοποιεί για ρωσική απειλή
-
17:13 Eurobank: Προ των πυλών δύο συναλλαγές STR για εταιρικά και ναυτιλιακά δάνεια
-
17:12 Eurovision: Πέντε χώρες θα απέχουν από τον διαγωνισμό λόγω Ισραήλ,
-
17:06 Η DW "ανεπιθύμητος οργανισμός" στη Ρωσία
-
Οι πωλητές κάνουν το λάθος της χρονιάς
-
Πάνω από 5 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο του "Έλληνα Εσκομπάρ" - Συνελήφθη στην Κατερίνη
-
Χιλιάδες νέες κατοικίες "ρίχνουν" στην αγορά κατασκευαστές λόγω Golden Visa
-
Αντίστροφη μέτρηση για τους "ξεχασιάρηδες" του ΓΕΜΗ – Από 1ης/1/2026 έρχονται πρόστιμα έως 100.000 ευρώ
-
Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"
-
Ποιες χώρες στην Ευρώπη δίνουν 13η σύνταξη και ποιες έξτρα επίδομα στις συντάξεις
-
Φρικτό μαχαίρι;
-
Κάλας: Η κατάληψη του Ντονμπάς δεν θα σημάνει το "τέλος του παιχνιδιού" για τον Πούτιν - Κίνδυνος για ολόκληρη την Ουκρανία και άλλες περιοχές
-
Ουκρανός αξιωματούχος: Κούσνερ και Γουίτκοφ ζητούν από το Κίεβο να παραδώσει στη Μόσχα εδάφη υπό ουκρανικό έλεγχο
-
Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους για τα αγροτικά μπλόκα: Μπαράζ ακυρώσεων στο παρά πέντε των εορτών
-
Τί πρέπει να κάνουμε με τη μετανάστευση; (94)
-
Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους για τα αγροτικά μπλόκα: Μπαράζ ακυρώσεων στο παρά πέντε των εορτών (51)
-
Ρωσία: Αγωγή κατά του Euroclear - Ζητά 229 δισ. δολ. (33)
-
Κάλας: Η κατάληψη του Ντονμπάς δεν θα σημάνει το "τέλος του παιχνιδιού" για τον Πούτιν - Κίνδυνος για ολόκληρη την Ουκρανία και άλλες περιοχές (25)
-
Ολική επαναφορά (13)
-
Βαρόμετρο GPO: Στο 28% η ΝΔ με πτώση, ανεβαίνει ξανά η Πλεύση Ελευθερίας - Πρόσωπα της χρονιάς Κ. Μητσοτάκης, Κ. Πιερρακάκης, Αλ. Τσίπρας (12)
-
Χιλιάδες νέες κατοικίες "ρίχνουν" στην αγορά κατασκευαστές λόγω Golden Visa (12)
-
Οι κινήσεις της κυβέρνησης μετά το "όχι" των αγροτών στον διάλογο - Αναζητούνται λύσεις στον "γόρδιο δεσμό" (10)
-
Οι πωλητές κάνουν το λάθος της χρονιάς (10)
-
Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία" (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ