Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 18-Μαϊ-2015 14:23

    Moscovici για Ελλάδα: Ο χρόνος τελειώνει…

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Έχει σημειωθεί νέα πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα αλλά όχι επαρκής για να υπάρξει συμφωνία, δήλωσε την Δευτέρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων P. Moscovici.

    Ο ίδιος επανέλαβε την δέσμευση της ΕΕ να παραμένει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά υπογράμμισε πως ο χρόνος τελειώνει. Υπήρξε κάποια πρόοδος σε ορισμένα μέτωπα, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες.. .έχουμε έρθει πιο κοντά σε μια κοινή κατανόηση των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε μια σειρά από τομείς, δήλωσε ο κ. Moscovici.

    Δεν είμαι απαισιόδοξος για την Ελλάδα, αλλά ακόμα δεν έχουμε συμφωνία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος. 

    Αναφερθείς στο ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς την χώρα, ο κ. Μoscovici διευκρίνισε πως πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και μετά να ανοίξει η συζήτηση ενός τρίτου πακέτου. Δεν συζητάμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, είπε.

    Επίσης, αναφορικά με την Γερμανία, ανέφερε ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης μια ισχυρή γερμανική οικονομία αλλά παρότρυνε την μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής να τονώσει τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ