Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιουν-2018 13:24

  Ν. Βούτσης: Η κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ν. Βούτσης: Η κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:17

  της Μαρίας Νταλιάνη

  Την άποψή ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει την συμφωνία που ανακοίνωσαν χθες οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ κ.κ., Τσίπρας και Ζάεφ εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό"Κόκκινο 105,5", απαντώντας στις αιτιάσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, υπάρχει σε εξέλιξη ένα πολύ έντονο παρασκήνιο σχετικά με το εάν η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας την συμφωνία με τον Ζόραν Ζάεφ με δεδομένο ότι οι ΑΝΕΛ δια του Π. Καμμένου έχουν εκφράσει τις κάθετες αντιρρήσεις τους.

  "Όλα είναι ανοιχτά", δηλώνουν από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προϊδεάζοντας για πολύ έντονο παρασκήνιο.

  Τα δεδομένα αλλάζουν άρδην εάν για παράδειγμα η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής αύριο το πρωί, καθώς αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, "μπλοκάρει" την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και Μεσοπροθέσμου στην Βουλή καθώς προηγείται η συζήτηση και ψήφιση της μομφής που κρατάει τρεις ημέρες.

  Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 15:00 για να πάρει ΦΕΚ ώστε να είναι έτοιμο για το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

  Ένα άλλο σενάριο είναι η ΝΔ να ζητήσει "νομιμοποίηση" της πλειοψηφίας όχι με πρόταση μομφής αλλά με άλλη διαδικασία την οποία είχε ζητήσει και ο κ. Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015 για να πάει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μετά το περίφημο δημοψήφισμα. Στην περίπτωση αυτή θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία χωρίς την τριήμερη διαδικασία, και απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 151 ψήφοι. Αυτό δυνητικά μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και δεν αποκλείει μετά και την κατάθεση πρότασης μομφής.

  "Θεωρούν ότι δεν υπάρχει νομιμοποίηση της σημερινής κυβέρνησης, πράγμα το οποίο είναι εντελώς αναιτιολόγητο. Είναι προσχηματικό και συνταγματικά μετέωρο να πει κανείς ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να υπογράψει αυτή τη συμφωνία η οποία θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, εφόσον όλα τα στάδια και τα επιμέρους βήματα τα οποία ρητά μέσα στον οδικό χάρτη προβλέπονται, έχουν ολοκληρωθεί.

  Πιστεύω ότι είναι μια άποψη η οποία από ένα σημείο και ύστερα δεν θα επανέλθει, είναι μια άποψη είναι επί της ουσίας διαδικαστική και όχι ουσιαστική και λειτουργεί για τη δημιουργία εντυπώσεων", δήλωσε στη συνέντευξή του ο Ν. Βούτσης.

  Σε ό,τι αφορά αυτό καθεαυτό το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο Ν. Βούτσης χαρακτήρισε "ιστορικές" αυτές τις ημέρες, ενώ για την συμφωνία είπε πως είναι "συμφωνία λογικής και ευθύνης".

  Όπως τόνισε, η συμφωνία έχει "ορίζοντα το μέλλον της περιοχής, το μέλλον των σχέσεων των γειτονικών χωρών και την άρση μιας εκκρεμότητας που για 25 χρόνια είχε πολλαπλές αρνητικές συνέπειες".

  Ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι τώρα είναι η στιγμή για να επιλυθούν οι εκκρεμότητες και με την Αλβανία –με την οποία η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

  Τι έγινε τον Ιούλιο του 2015

  Υπενθυμίζεται ότι εξουσιοδότηση από την Βουλή για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015 και μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος-όταν έκανε την "κωλοτούμπα" από το "Όχι" σε "Ναι"- και τότε η αντιπολίτευση στήριξε το αίτημα δίνοντας 251 ψήφους.

  Τότε οι διαρροές προέκυψαν από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς:

  "όχι" ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα, ενώ "παρών" ψήφισαν οι Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Στάθης Λεουτσάκος.

  Τι απαντά η Διοίκηση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

  Ο εκπρόσωπος τύπου της Δ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Δημαρέσης, ανέφερε: 

   

  "Ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο 105,5" προέβη σε μία άκρως απαράδεκτη και λαθεμένη δήλωση. Ουδεμία νομιμοποίηση δεν διαθέτει η σημερινή αλλά και καμία κυβέρνηση να υπογράψει την συμφωνία που ανακοίνωσαν χθες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ καθώς το όνομα Μακεδονία αποτελεί πνευματικό και κυριαρχικό δικαίωμα του Έθνους των Ελλήνων συνεπώς δεν εκχωρείται, δεν μεταβιβάζεται και δεν πωλείται.

  Η εθνική κυριαρχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την γενετική κληρονομιά που σημαίνει πως οι νεότερες γενεές των Ελλήνων αποτελούν την εξ αίματος γενεαλογική συνέχεια του Έθνους των Ελλήνων. Τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία αλλά και κληρονομικά/κυριαρχικά δικαιώματα ανήκουν σε όλες τις γενεές ακόμα και σε αυτές που θα γεννηθούν στο μέλλον. Είναι υποχρέωση του κάθε Κυρίαρχου Αυτόχθονα Έλληνα Ιθαγενή να διατηρήσει και να διαφυλάξει αυτά δια τις επόμενες γενεές. Το όλο θέμα με την ονοματοδοσία των Σκοπίων που στηρίζεται από την Κυβέρνηση της Ελλάδος παραβιάζει κατάφωρα την διακήρυξη του ΟΗΕ δια τα δικαιώματα των Αυτοχθόνων Πληθυσμών (ψήφισμα 61/295 13 Σεπτεμβρίου 2017).

  Παράλληλα πρέπει να αναφερθεί πως η τρέχουσα σύσταση της βουλής αλλά και οποιαδήποτε Κυβέρνηση συγκροτήθηκε από βουλή που δεν συστάθηκε σε σώμα με ΦΕΚ (νόμο) δεν είναι νόμιμη συνεπώς οποιαδήποτε απόφαση έχει παρθεί υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να ισχύει.

  Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πολιτικού Φορέα του Έθνους των Ελλήνων με την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από την Ελλήνων Συνέλευσις θα απαιτηθούν τα κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.

  Κεφάλαιο Ε’

  Πολιτισμός

  1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, δια οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.

  1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν δια την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας.

  1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.

  1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν δια να φιλοξενούν τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.

  1.10. Θα γίνει μέσω ΟΗΕ η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας. (προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις σελ. 35)"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων