Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Απρ-2018 09:13

  Μ. Σπυράκη: Το θέμα δεν είναι η προληπτική γραμμή στήριξης, αλλά ποιος θα κρατήσει την Ελλάδα όρθια

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μ. Σπυράκη: Το θέμα δεν είναι η προληπτική γραμμή στήριξης, αλλά ποιος θα κρατήσει την Ελλάδα όρθια

  του Δημήτρη Γκάτσιου

  Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη που θα επαναφέρει στη χώρα την κανονικότητα”, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, στη συνέντευξή της στο "Capital.gr”

  Η κ. Σπυράκη στέκεται στο κλειδί του οικονομικού προγραμματικού λόγου της οδού Πειραιώς, το οποίο σχετίζεται με τη μείωση της φορολογίας. "Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πλέον εξαντληθεί. Είναι σαφές αυτό. Το βλέπουμε από τους αριθμούς. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι και ένας τρόπος, μία μεθοδολογία, η οποία είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί, προκειμένου να διατηρηθούν ή ενδεχομένως και να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα”, επισημαίνει και διαμηνύει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει να λύσει κανένα λογαριασμό με τη διαπλοκή. "Ο κ. Τσίπρας καταβάλει μία φιλότιμη προσπάθεια να εξαντλήσει όσο χρόνο του απομένει στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι προς όφελος των Ελλήνων. Εμείς είμαστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και θέλουμε στο τέλος της ημέρας πολιτικά οι Έλληνες και την ευκαιρία να μας δώσουν, αλλά και το όφελός τους να αυξήσουν από μία πολιτική αλλαγή”, αναφέρει.

  Η κ. Σπυράκη σημειώνει πως για τη Νέα Δημοκρατία η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Πατρίδα είναι απόλυτη εθνική προτεραιότητα. "Είναι απαραίτητο να θυμίζουμε στους εταίρους και συμμάχους ότι τα δύο παιδιά είναι φυλακισμένα στην Τουρκία. Και είναι απόλυτη εθνική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις οικογένειες τους και στην Πατρίδα”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή της.

  Όσον αφορά στο ονοματολογικό των Σκοπίων, η κ. Σπυράκη εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει εθνικό μέτωπο. "Εμείς καταθέσαμε τη δική μας θέση, η οποία έγινε σταδιακά και εθνική θέση. Προσχώρησε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική μας θέση, που λέει ότι η αλλαγή του Συντάγματος αποτελεί προϋπόθεση, για να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε συζήτηση για το ονοματολογικό. Η αλλαγή του Συντάγματος για εμάς αποτελεί προϋπόθεση, γιατί θα πρέπει να απαλειφθούν οποιεσδήποτε αναφορές αφορούν σε αλυτρωτισμό”, τονίζει.        

  "Αυτό που κυρίως θα ήθελα να πω είναι λιγότερα συνθήματα και περισσότερη δουλειά. Λιγότερες κραυγές και περισσότερη αφοσίωση στο πολύ σημαντικό έργο που του ανέθεσαν οι Έλληνες μέσα από την ψήφο τους το Σεπτέμβριο του 2015 και που βεβαίως εκτιμώ ότι δε θα επαναλάβουν μία τέτοιου είδους επιλογή”, αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όταν ερωτάται για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.  

  "Η ασφάλεια είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Και για το λόγο μία σειρά βήματα είναι απαραίτητα. Είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι ειδικές ομάδες αστυνόμευσης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η περιπολία. Είναι απαραίτητο ο αστυνομικός να κυκλοφορεί στη γειτονιά. Να γίνει ένας επανασχεδιασμός και μία ανακατανομή του προσωπικού. Και, βεβαίως, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να ενισχυθεί με τον εξοπλισμό και τα απαραίτητα εργαλεία”, σημειώνει η κ. Σπυράκη για τη δημόσια ασφάλεια και συμπληρώνει πως δε μπορεί να υπάρχουν περιοχές που τη νύχτα μετατρέπονται σε...κόλαση. "Είναι απαραίτητο να δώσουμε ξανά τις πόλεις πίσω στους κατοίκους τους και να εμπεδώσουμε το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας. Η κυβέρνηση δεν το κάνει, γιατί έχει ιδεολογικούς λόγους. Ιδεολογικά κολλήματα...Εμείς θεωρούμε πως πρέπει να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη, γιατί αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ζούμε μία κανονική ζωή. Γιατί εμείς είμαστε η δύναμη που θα επαναφέρει στη χώρα την κανονικότητα. Και η κανονικότητα είναι και στοιχείο της ευημερίας”, επισημαίνει.      

  Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους
  "Η φορολογική πολιτική είναι εθνική αρμοδιότητα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εμείς δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Κι εκείνο που σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, μειώνοντας τους φόρους και, ταυτόχρονα, αυξάνοντας τη φορολογική συμμόρφωση και αυξάνοντας το μερίδιο, αυξάνοντας την πίτα δηλαδή. Αυτό για να συμβεί, θα συμβεί εφόσον μπορούμε να πείσουμε τους Έλληνες ότι θα πρέπει να αντιλαμβάνονται ισότιμα τη σχέση τους με το Κράτος. Και θα το κάνουμε, γιατί από ένα σημείο και μετά οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους. Και η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πλέον εξαντληθεί. Είναι σαφές αυτό. Το βλέπουμε από τους αριθμούς. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι και ένας τρόπος, μία μεθοδολογία, η οποία είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί, προκειμένου να διατηρηθούν ή ενδεχομένως και να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα. Γιατί με φόρους που μπορεί κανείς να αντέξει, μπορεί και να τους πληρώσει. Φόρους, όμως, που κανείς δε μπορεί να αντέξει, δε μπορεί να τους πληρώσει”, τονίζει η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά στο μέτωπο της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει να λύσει κανένα λογαριασμό με τη διαπλοκή
  "Ο πρωθυπουργός, από επιλογή του, δημιούργησε μία τοξική ατμόσφαιρα στην πολιτική. Και, αυτή η επιλογή, δυστυχώς, δηλητηρίασε το πολιτικό κλίμα. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δεν έγινε, όμως, έτσι. Εκείνοι επέλεξαν να τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα. Εκείνοι επέλεξαν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό κλίμα συνεχών συγκρούσεων σε όλα τα μέτωπα και χωρίς στο τέλος της ημέρας να υπάρχει απόδειξη ενοχής για την πλευρά μας, παρά μόνο κατηγορία ότι ταυτιζόμαστε με το παλαιό πολιτικό σύστημα. Σας βεβαιώνω, λοιπόν, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να λύσει κανένα λογαριασμό με τη διαπλοκή. Γιατί, απλώς, είμαστε εδώ στο Μοσχάτο. Δεν έχει να λύσει κανένα λογαριασμό με τη χρηματοδότηση του κόμματός του. Γιατί, απλώς, μείωσε τις δαπάνες του κόμματός μας κατά 70% και το βλέπετε. Δεν έχει να λύσει τίποτα, γιατί είναι βουλευτής πρώτος της δεύτερης περιφέρειας Αθηνών πολλά χρόνια  και εξελέγη με τις ψήφους εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων απευθείας. Ως εκ τούτου θα έπρεπε η κυβέρνηση να τα λάβει υπόψη της, όταν ξεκινούσε έναν πόλεμο εφ' όλης της ύλης. Το μόνο που δεν εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης είναι το παρελθόν”, επισημαίνει η κ. Σπυράκη, όσον αφορά στις συναινέσεις.

  Δείτε όλη τη συνέντευξη της Μ. Σπυράκη στο Capital TV


   

  Διαβάστε ακόμη:

  *ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Σπυράκη ζει σε άλλη χώρα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων