Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Οκτ-2017 17:58

  Γ. Χουλιαράκης: Τον Νοέμβριο θα διατεθεί το κοινωνικό μέρισμα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.26

  Της Νίκης Ζορμπά

  Στον Γιώργο Χουλιαράκη και την Κατερίνα Παπανάτσιου έπεσε ο "κλήρος" της ενημέρωσης των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ επί του περιεχομένου του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, το οποίο κατατέθηκε τη Δευτέρα. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χουλιαράκης ενημέρωνοντας την ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως ο προϋπολογισμός αυτός θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός και ότι οι επόμενοι - υπό την αίρεση πως θα έχουν επιτευχθεί οι στόχοι- θα είναι πολύ πιο εύκολοι και δεν θα συνεπάγονται λιτότητα.

  Στο μεταξύ, όπως προέκυψε από την ενημέρωση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δοθεί εφέτος νωρίτερα το κοινωνικό μέρισμα και όχι τον τελευταίο μήνα του χρόνου, όπως πέρυσι.

  Βάσει των ίδιων πηγών, "βροχή" έπεσαν για Χουλιαράκη και Παπανάτσιου οι ερωτήσεις σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα ( την διατήρηση της επίτευξης του στόχου) καθώς και το κοινωνικό κράτος. 

  Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκαν οι δράσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση - ανεξαρτητα από την επιστροφή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του έτους- οι οποίες έχουν ως εξής: 

  1. Εφαρμογή του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με πιστώσεις ύψους περίπου 760 εκατ. ευρώ που θα  ανακουφίσει πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν συνθήκες φτώχειας.

  2. Διάθεση ποσού 320 εκατ. ευρώ, που εξασφαλίστηκε από την επισκόπηση των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών και προορίζεται για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις στον κρίσιμο τομέα αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας.

  3. Συνεισφορά του δημοσίου, με ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

  *Διαβάστε ακόμα:

  -Ο Γ. Χουλιαράκης ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων