Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 27-Σεπ-2017 18:09

    Ντ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση έριξε τη χώρα στα τάρταρα της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας

    Ντ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση έριξε τη χώρα στα τάρταρα της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στην κακή επίδοση της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας  η οποία υποχώρησε κατά μία θέση, καταλαμβάνοντας την 87η μεταξύ 137 χωρών, σύμφωνα με την έκθεση Global Competitiveness Report του World Economic Forum, αναφέρεται με δήλωσή της η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ειδικότερα, η κα Μπακογιάννη δήλωσε:
     
    "Παρά τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για στροφή στις επενδύσεις και στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οικονομία καταγράφει ακόμη μια αρνητική επίδοση, στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας. 
     
    Για την περίοδο 2017 - 2018, η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας υποχωρεί κατά μία θέση, καταλαμβάνοντας την 87η μεταξύ 137 χωρών, σύμφωνα με την έκθεση Global Competitiveness Report του World Economic Forum.
     
    Ο δείκτης ανταγωνιστικότητας του WEF αξιολογεί τις χώρες ανάλογα με την ικανότητά τους να διατηρήσουν ανάπτυξη με τα λιγότερα δυνατά εμπόδια, ωφελώντας τους πολίτες και το περιβάλλον.
     
    Η κακή επίδοση της χώρας μας επιβεβαιώνει την κυβερνητική ανικανότητα να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των πλέον ανταγωνιστικών οικονομιών του κόσμου. 
     
    Η υπερφορολόγηση, η γραφειοκρατία, η έλλειψη ρευστότητας, τα διαρκή εμπόδια στην επιχειρηματικότητα επιδεινώνουν το επενδυτικό κλίμα και δυσχεραίνουν τη θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με την έκθεση.
     
    Στην αντίστοιχη περσινή αξιολόγηση, η Ελλάδα βρισκόταν στην 86η θέση. Να σημειωθεί ότι την περίοδο 2014 - 2015, βρισκόταν στην 81η θέση. Σήμερα, που η χώρα έχει ανάγκη από νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν το Α.Ε.Π, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατόρθωσε να ρίξει τη χώρα στα τάρταρα της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας, πίσω από τη Ρουάντα, τη Μποτσουάνα, το Τατζικιστάν και την Αλγερία".

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ