Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Αυγ-2018 07:42

  Τιμές για κροίσους στα πεντάστερα της Μυκόνου και της Σαντορίνης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων καταγράφει για φέτος τον Ιούλιο η Μύκονος, αποτελώντας την πιο ακριβή επιλογή διακοπών σε σχέση με ανταγωνιστικούς "premium” προορισμούς, όπως φαίνεται στο τελευταίο στατιστικό δελτίο που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

  Η μέση τιμή κράτησης διαμορφώθηκε στα 705 ευρώ, παρουσιάζοντας εντούτοις πτώση σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, όπου η τιμή ήταν 724 ευρώ. Ακολουθεί η Ίμπιζα με 618 ευρώ (έναντι 641 ευρώ τον Ιούλιο του 2017), ενώ στη Σαρδηνία η τιμή ανήλθε στα 612 ευρώ. Η Σαντορίνη, όπως αποτυπώνεται στην μελέτη, αποτέλεσε τον μοναδικό προορισμό που κατέγραψε αύξηση τιμών τον Ιούλιο, από 586 ευρώ το 2017 σε 589 ευρώ. 

  Το μήνα που πέρασε, η Μύκονος είχε υψηλότερη τιμή σε όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων (2η υψηλότερη), ενώ η Σαντορίνη εμφανίζει την υψηλότερη τιμή στα τετράστερα ξενοδοχεία (παρουσιάζοντας όμως μείωση σε σχέση με το 2017). Στην κατηγορία 4 αστέρων η τιμή κράτησης για Σαντορίνη ανήλθε στα 392 ευρώ από τα 403  τον Ιούλιο του 2017, στην Μύκονο στα 357 ευρώ (αμετάβλητη) και στην Ίμπιζα στα 305 ευρώ έναντι 323 ευρώ το 2017. 

  Παρόμοια είναι η εικόνα και για την πλειονότητα των δημοφιλών ελληνικών προορισμών. Την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα κατέχουν οι Κυκλάδες με 600 ευρώ και ακολουθεί η Χαλκιδική με 474 ευρώ και η Κρήτη με 373 ευρώ. Από τους ανταγωνιστικούς προορισμούς, οι τιμές στη Μαγιόρκα ανήλθαν στα 391 ευρώ.  Στην Τουρκία σημειώθηκαν οι πιο χαμηλές τιμές, στην Αλικαρνασσό 269 ευρώ και στην Αττάλεια 196 ευρώ.  Στα ξενοδοχεία 4 αστέρων, την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 4 αστέρων κατέχουν οι Κυκλάδες. 

  τγυγυ

  Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, μαζί με την Κωνσταντινούπολη, παρουσίασε αύξηση τιμών σε όλες τις κατηγορείς ξενοδοχείων, σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη που παρουσίασε μείωση. Στη Ρώμη παρατηρούνται μεταβολές ανάλογα τη κατηγορία. 

  Την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων κατέχει η Βαρκελώνη με 353 ευρώ, ενώ στη Ρώμη η τιμή ανέρχεται στα 314. Στην Αθήνα η τιμή ανέρχεται στα 223 ευρώ έναντι 210 το 2017 και στην Κωνσταντινούπολη μόλις στα 153 ευρώ. Στην κατηγορία 4 αστέρων η τιμή κράτησης για την Αθήνα ήταν 126 ευρώ έναντι 117 ευρώ το 2017. 

  φγωγφ

  Οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για μια πολύ καλή σεζόν από πλευράς κρατήσεων, που έδωσε το περιθώριο για άνοδο των τιμών στα καταλύματα και τα τουριστικά πακέτα. Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως και ο Αύγουστος πήγε καλά από πλευράς ζήτησης, όμως οι last minute κρατήσεις δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις. Το αποτέλεσμα ήταν πολλά πακέτα να διατεθούν με χαμηλότερες τιμές, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν υψηλά οι πληρότητες. Παράλληλα δεν παύει να προβληματίζει η διαρκής ανάκαμψη του τουρισμού της Τουρκίας.

  Ο Ιούλιος ήταν θετικός και στις αφίξεις από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, όπως δείχνει η μέλέτη του Ινστιτούτου, οι αφίξεις που κατεγράφησαν τον Ιούλιο ήταν αυξημένες κατά 9,8% (+341 χιλ.) σε σχέση με τον Ιούλιο του 2017. Η αύξηση αυτή οφείλεται τόσο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (+18,1%/+122 χιλ.) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+7,8%/+219 χιλ. επιβάτες). Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης (+28,8%/+3 χιλ.).

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων