Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Μαϊ-2018 11:44

  Γ. Ρετσος (ΣΕΤΕ): Οι μεγάλες επιτυχίες του Τουρισμού γίνονται σε περιβάλλον υπερφορολόγησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γ. Ρετσος (ΣΕΤΕ): Οι μεγάλες επιτυχίες του Τουρισμού γίνονται σε περιβάλλον υπερφορολόγησης

  Στην υπερφορολόγηση του τουριστικού κλάδου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος από το βήμα της 26ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

  Όπως είπε οι μεγάλες επιτυχίες του τουρισμού γίνονται σε περιβάλλον αβεβαιότητας και υπερφορολόγησης.

  Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ. Ρέτσου, για μια ακόμα χρονιά αποδείχθηκε ότι ο τουρισμός αποτελεί τον στυλοβάτη, τον ισχυρό πυλώνα της πολλαπλά τραυματισμένης ελληνικής οικονομίας. Η περίοδος Μάιος 2017 – Μάιος 2018 αποτελεί για τον ελληνικό τουρισμό μια χρονιά με επιτυχίες, προκλήσεις αλλά και σημαντικά προβλήματα, τόνισε.

  Ο Γ. Ρέτσος σημείωσε ότι ο τουρισμός καταφέρνει να παραμείνει για ακόμα μια χρονιά ο πρωταγωνιστής στη μεγάλη προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Συναντά ακόμη και προκλήσεις, διότι ο ανταγωνισμός αυξάνεται, οι καιροί απαιτούν διαρκείς προσαρμογές "και η στρατηγική μας οφείλει να εξελίσσεσαι διαρκώς". 

  Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο Γ. Ρέτσος τόνισε ότι "όλοι γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού γίνονται σε ένα περιβάλλον υπεροφορολόγησης, αβεβαιότητας, με πολλά διαρθρωτικά ή θεσμικά ζητήματα που διαχρονικά θέτουμε προς την πολιτεία και πολλά από αυτά παραμένουν άλυτα". 

  Για το 2017 η εισερχόμενη τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατά 7,4%, αγγίζοντας τους 30,1 εκατ. τουρίστες. 

  Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα μελέτης του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ, ο ελληνικός τουρισμός παρουσίασε πέρσι αύξηση εσόδων από το εξωτερικό κατά 11,4% ή κατά 1,45 δισ. Ευρώ, σε σχέση με το 2016. 

  Η συνολική αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας εκτιμάται σε 1,56 δισ. ευρώ (από 16,7 δισ. ευρώ άμεσης συνεισφοράς στο ΑΕΠ το 2016 σε 18,3 δισ. ευρώ το 2017). 

  Επίσης, ο τουρισμός συνέβαλε άμεσα στη δημιουργία του 10,3% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η άμεση και έμμεση συμβολή του εκτιμάται από 22,6% έως 27,3%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων