Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Απρ-2018 13:35

  Citigroup: Να μην περιμένει πολλά η Ελλάδα για το χρέος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Citigroup: Να μην περιμένει πολλά η Ελλάδα για το χρέος

  Στην αντίθεση της Γερμανίας στον "αυτόματο" μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους που συνδέεται με το ΑΕΠ, αναφέρεται η Citigroup σε νέο της note για τους πελάτες της.

  Όπως σημειώνει, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θα καθορίσει τους όρους της Γερμανίας σε οποιοδήποτε μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο.

  Ένας μηχανισμός ελάφρυνσης του χρέους που θα συνδέεται με την ανάπτυξη (που συνεπάγεται καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του χρέους εάν η αύξηση του ΑΕΠ πέσει κάτω από ένα ορισμένο όριο) είναι μια επιλογή που συζητείται επί του παρόντος από τους Ευρωπαίους πιστωτές και είναι πιθανόν να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Eurogroup αυτή την Παρασκευή.

  Η Γερμανία όμως είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει τον μηχανισμό αυτό μόνο υπό όρους, τονίζει η Citi,  δηλαδή ότι η Ελλάδα εφαρμόζει αυστηρά τους στόχους μετά το πρόγραμμα. Η Γερμανία θα υποστηρίξει των αυτοματισμό μόνο του μέρους της ελάφρυνσης του χρέους που συνδέεται με την επιστροφή των κερδών ANFA στην Ελλάδα, αλλά δεν θα υποστήριζε άλλα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους να είναι αυτόματα.

  Όπως σχολιάζει η Citi, η ελάφρυνση του χρέους είναι το επόμενο μεγάλο debate γύρω από την Ελλάδα πριν από το τέλος του προγράμματος διάσωσης. Εξακολουθεί να εκτιμά ωστόσο πως η όποια ελάφρυνση έρθει θα έχει περιορισμένο πεδίο εφαρμογής, με λίγες συνέπειες στην μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους. Ωστόσο σημειώνει πως ακόμα και αυτό θα ήταν ένα θετικό μήνυμα βελτίωσης της εμπιστοσύνης μεταξύ της Αθήνας και των Ευρωπαίων πιστωτών της.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων