Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Μαρ-2018 12:03

  Ελβετός αγόρασε τη βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ελβετός αγόρασε τη βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι

  Της Νένας Μαλλιάρα​

  Ελβετός υπήκοος είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι.

  Η βίλα πωλήθηκε χθες μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού έναντι του ποσού των 11,75 εκατ. ευρώ, σε τίμημα υπερδιπλάσιο από την τιμή πρώτης προσφοράς που ανερχόταν σε 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ προσφορές υπέβαλαν πέντε υποψήφιοι αγοραστές.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, επιδίωξε να μπλοκάρει τον χθεσινό πλειστηριασμό, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προκειμένου αυτός να ματαιωθεί και να παραμείνει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του. Στο πλαίσιο αυτό, απέστειλε εξώδικο στο οποίο επικαλείτο ότι ο πλειστηριασμός είναι παράνομος γιατί το ακίνητο περιλαμβάνει και δασική έκταση (!), καθώς και εξώδικο ότι προτίθεται να πληρώσει τα χρέη του προς την Τράπεζα (κάτι που προφανώς θα μπορούσε να είχε πράξει εδώ και οκτώ μήνες, αναστέλλοντας έτσι τη διαδικασία του πλειστηριασμού).  Σημειώνεται ότι η Alpha Bank είχε κατάσχει το ακίνητο του Σταύρου Ψυχάρη για το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ.

  Η βίλα που πλέον ανήκει στον Ελβετό υπήκοο (ο οποίος θα κληθεί να καταβάλει σημαντικά ποσά για νομιμοποίηση αυθαιρέτων χώρων της), βρίσκεται στη θέση "Μετόχι" Αγίου Αιμιλιανού του Πορτοχελίου, σε οικόπεδο 20,7 στρεμμάτων. 

  Όπως έγραψε χθες το Capital.gr, η διώροφη μονοκατοικία, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια (166/2008) και τα αρχιτεκτονικά σχέδια που τη συνοδεύουν, προβλέπεται να διαθέτει επιφάνειες κύριας χρήσης συνολικού εμβαδού 607 τ.μ., υπόγειους βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 139 τ.μ., ισόγειο χώρο στάθμευσης εμβαδού 75,37 τ.μ. και πισίνα εμβαδού 96,56 τ.μ.

  Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, το υπόγειο εμβαδού 139 τ.μ., αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μηχανοστάσιο, δύο αποθήκες και το κλιμακοστάσιο ανόδου για το ισόγειο. Το ισόγειο εμβαδού 514 τ.μ., διαθέτει καθιστικό - τραπεζαρία - κουζίνα, γραφείο, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, χολ, PlayRoom, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, ξενώνα με κουζίνα και λουτρό και επιπρόσθετο χώρο στάθμευσης 75 τ.μ..

  Προκύπτει ακόμη από τα αρχιτεκτονικά σχέδια ότι ο πρώτος όροφος 93 τ.μ. αποτελείται, μεταξύ άλλων, από δύο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά.

  Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις ΕΝΦΙΑ για το 2015, το 2008 (οπότε εξασφαλίστηκε η άδεια) κατασκευάστηκε διώροφη μονοκατοικία με χώρους κύριας χρήσης επιφανείας 1.610 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφανείας 654 τ.μ., και επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις επιφανείας 130 τ.μ..

  Έχουν, δηλαδή, κατασκευαστεί αυθαίρετα χώροι κύριας χρήσης συνολικής επιφανείας 1.003 τ.μ., και βοηθητικοί χώροι επιφανείας 515 τ.μ., όπως φανερώνει η σύγκριση των προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια τ.μ. με αυτά που οικοδομήθηκαν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων