Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιαν-2018 10:24

  Χωρίς αναφορά στο κλείσιμο της γ' αξιολόγησης η ατζέντα του Eurogroup

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Χωρίς αναφορά στο κλείσιμο της γ' αξιολόγησης η ατζέντα του Eurogroup

  της Δήμητρας Καδδά
   
  Στην σύνοδο της 22ας Ιανουαρίου θα γίνει "απολογισμός του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας" αναφέρεται στην επίσημη ατζέντα της Συνόδου. Όπως επισημαίνεται το Eurogroup "εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τεχνική συμφωνία (SLA) σχετικά με τις πολιτικές την οποία πέτυχαν τα θεσμικά όργανα και  οι ελληνικές αρχές".

  Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης "χαιρέτισαν την πρόοδο και την καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας το Eurogroup θα προβεί τώρα σε αποτίμηση της εφαρμογής των συμφωνημένων πολιτικών και θα συζητήσει τα επόμενα βήματα" επισημαίνεται στην επίσημη ατζέντα, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά περί συμφωνίας για την 3η αξιολόγηση του προγράμματος. 

  "Η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί για την πρόοδο που σημειώθηκε αναφορικά με την 3η αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, με επίκεντρο την εφαρμογή των εναπομενουσών προαπαιτούμενων δράσεων" επισημαίνεται στο συνοδευτικό κείμενο της ατζέντας.

  Σημειώνεται ότι το επόμενο βήμα είναι η διενέργεια έκτακτου EuroWorkingGroup μέσα στις επόμενες ημέρες και πάντως πριν από την σύνοδο του Eurogroup το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο EWG θα παρουσιαστεί η έκθεση συμμόρφωσης της Επιτροπής. Σε αυτή θα καταγράφεται το κατά πόσο η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων