Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 30-Νοε-2016 18:07

    H Ευρωζώνη θα μπορούσε να δεχθεί χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα -ΜΝΙ

    H Ευρωζώνη θα μπορούσε να δεχθεί χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα -ΜΝΙ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, στο πεδίο του 2% του ΑΕΠ, μετά το 2018 θα μπορούσαν να αποδεχθούν οι Βρυξέλλες καθώς η συγκεκριμένη χρονιά είναι προεκλογική, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο MNI επικαλούμενο κορυφαία κοινοτική πηγή. 

    Σύμφωνα με το πρακτορείο η συμμετοχή του ΔΝΤ στην Ελλάδα για την Ευρωζώνη δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Το MNI επικαλείται διαβαθμισμένα έγγραφα του Ταμείου που περιλαμβάνουν τετραετή ή διετή βοήθεια στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. 

    "Μια ομάδα μέσα στο ΔΝΤ θέλει έξοδο από το πρόγραμμα ή αυστηρά μέτρα για την Ελλάδα. Αν το Ταμείο δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα η Eυρωζώνη θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους" τονίζει το πρακτορείο. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ