Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 09:13

  Κίνα: Με ρυθμό 6,7% αναπτύχθηκε η οικονομία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κίνα: Με ρυθμό 6,7% αναπτύχθηκε η οικονομία

  Σταθεροποιήθηκε η οικονομία της Κίνας στο γ΄ τρίμηνο, εμφανίζοντας ανάπτυξη 6,7% η οποία τροφοδοτήθηκε από την εύκολη πίστωση, μια καυτή αγορά κατοικίας και άλλα μέτρα τόνωσης που οι οικονομολόγοι δηλώνουν πως έρχονται σε βάρος των αναγκαίων αναδιαρθρώσεων.

  Η ανάπτυξη του γ΄ τριμήνου, είναι αντίστοιχη με το ποσοστό που καταγράφηκε στο β΄ τρίμηνο και αντίστοιχο με τις προσδοκίες της αγοράς και των οικονομολόγων.

  Οι Κινέζοι ηγέτες είχαν εμφανιστεί αισιόδοξοι για την οικονομία προσφάτως, η οποία βρισκόταν σε πορεία επιβράδυνσης τα τελευταία χρόνια, αλλά της οποίας οι επιδόσεις είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για ανάπτυξη 6,5% ή και υψηλότερα.

  Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως ο ισχυρότερος ρυθμός ανάπτυξης θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, με την υποστήριξη σειράς δανείων και κυβερνητικών δαπανών που έχουν τροφοδοτήσει τις δαπάνες υποδομές και την ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:18 23/10

  Πόσο κομμουνιστική είναι η Κίνα;

  Σφυροδρέπανο με τσάντες Luis Vuitton συμβαδίζουν; Στην Κίνα του 21ου αιώνα φαίνεται πως ναι. Από τη μία πάμπλουτα κομματικά στελέχη, από την άλλη άγρια εκμετάλλευση των εργατών.